Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye ekonomisinin sürekli büyüdüğünü belirterek, "Türkiye, krizin vız gelip tırıs gittiği bir ülke oldu" dedi.
Bakan Zafer Çağlayan CNR EXPO Fuar Merkezi'nde 9'uncusu düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı'nın (İMOB) açılışına katıldı. Açılış töreninde çok sayıda sektör temsilcisi de yer aldı. Sektörün ve Türkiye ekonomisinin her geçen gün büyüdüğünü belirten Bakan Çağlayan, dünyadaki küresel krize değindi. Küresel kriz döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kriz Türkiye'yi teğet geçecek" sözlerini hatırlatan Çağlayan, Türkiye'nin gelişmesinden ve büyümesinden endişe edenlerin, buna inanmayanların bugün yanıldığını söyledi. Başbakanın sözünün anlamlı bir hale geldiğini belirten Bakan Çağlayan, "Türkiye, krizin vız gelip tırıs gittiği bir ülke oldu. Türkiye, küresel krizden başarıyla çıkma özelliğini gösteren tek ülke oldu" diye konuştu.
Bakan Çağlayan, mobilya sektörünün ihracatta daha iyi bir konuma gelmesi için sektör temsilcilerinin yeni bir yapılanma içine girmeleri gerektiğini vurguladı. Çağlayan, "Önemli olan, sektörün kendi üreticisine olan inancı. Sektör, 9 milyar dolarlık ticaret pastasının olduğu ekonomik bir büyüklük. 90 bine yakın insanın direkt istihdam edildiği, dolaylı olarak 500 bin kişinin ekmek yediği bir sektör. Geçen yılki ihracatımız 1 milyar 850 milyon dolara ulaştı" dedi.
Türkiye'nin son nüfus rakamlarını da değerlendiren Bakan Çağlayan, "Türkiye, her yıl 1 milyon 300 bin bebeğin hayata göz açtığı bir ülke. Her yıl 600 bin çiftimiz evleniyor. Bu artışlar, sektörün pazar payını arttıran gelişmelerdir" ifadelerini kullandı.
Açılışın ardından Bakan Çağlayan ve sektör temsilcileri, fuar alanını gezerek mobilyaları inceledi.
(HÇ-ÇK-OK-E)

29.01.2013 16:47:40 TSI

Editör: Wan Haber