Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde bulunan fırınlarda denetimlerde bulundu. Denetimlerde genellikle ekmek gramajı, genel hijyen ve işletme ruhsatlarına dikkat edilirken, bazı fırınların hijyene dikkat etmedikleri belirlendi. Bir fırında ise hamur tartısında kullanılan kilonun bile 100 gram eksik çıkması herkesi şaşırttı.

Belediye Zabıta ekipleri sabah saatlerinde Zabıta Müdürü A.Vahap Kıpçak’ın da katılımıyla fırın denetimlerine başladı. Kentin çeşitli semtlerinde bulunan fırınlara yapılan denetimlerde hijyen kurallarına, ekmek gramajları, çalışanların sağlık muayene cüzdanları ile işyeri ruhsatları da denetlendi. Bazı fırınlarda ekmek gramajı eksik çıkarken, bazılarında da hijyen koşullarının hiçe sayıldığı görüldü.

Bir fırındaki denetimler sırasında da ilginç detaylar ortaya çıktı. Hamur tartısında kullanılan bir kilonun 900 gram gelmesi herkesi şaşırttı. Kilolarda bulanan pimin kilodan çıkarıldığı tespit edilirken, hamurların da 100 gram eksik tartıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine işyerine tutanak düzenleyen ekipler, cezai işlem uygulaması yaptı. Diğer işyerlerinin bazıları da  sağlık kurallarının bir çoğuna uymadıkları, çalışanlarının gerekli hijyen tedbiri alınmaksızın çalıştırıldığı belirlendi.

Ekmeklerin de tartıldığı denetimlerde yine bazı ekmeklerin eksik gramaj ile satıldığı tespit edildi. Ayrıca son kullanma tarihi geçmiş bir teneke yağa el konulurken, işyerlerinin bazılarının duvarlarının nemli ve boyasız olduğu ve halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiği gözlemlendi.

Denetimler sonunda eksiklikleri görülen işyerlerine zabıt tutularak cezai işlem uygulaması yapıldı. Zabıta Müdürü A.Vahap Kıpçak, “Rutin bir şekilde denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bugün de ekmek fırınlarını mercek altına aldık. Önceliğimiz elbette ki halkın sağlığını birebir ilgilendiren hijyenik kuralların denetimi oldu. Bu konuda hiç bir zaman tavizkar davranmadık. Amaç halkın sağlığını korumaktır. Ayrıca bazılarının da görülen eksiklikleri üzerine gereken cezai işlemleri uyguladık. İşyerleri sahiplerinden daha duyarlı olmaları çağrısında bulunuyoruz. Tüketici haklarının korunması için denetimlerimiz aralıksız sürecek” diye konuştu. 

Editör: Wan Haber