İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentin işlek caddelerinde, kaldırımları işgal eden iş yeri reklam tabelalarını topladı.
Vatandaştan gelen şikayet üzerine denetime çıkan zabıta ekipleri 15 işyerine ait reklam tabelalarını toplayarak kaldırım işgallerine son verdi. İlçe merkezinde kaldırımların yayalar tarafından rahatça kullanılabilmesi için denetimlerin sürdürüleceğini belirten İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, iş yeri sahiplerinden çevreye karşı duyarlı olunması noktasında uyarıda bulundu.
Kaldırımların seyyar satıcı ve esnaflar tarafından işgal edilmesinin doğru olmadığını vurgulayan Sandallı, "Söz konusu olumsuzlukların giderilmesi amacıyla Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen çalışma doğrultusunda kaldırım işgallerine asla taviz vermeyeceğiz" dedi.
Sandallı şöyle devam etti: "İlçedeki esnaftan bu konuda anlayış bekliyoruz. İşgallerin tekrarı yapılmaması için gerekli uyarılar yapıldı. Uyarıya rağmen aynı durum nüksederse, gerekli cezai müeyyide uygulanacaktır. Belediye olarak karmaşık bir İlkadım olsun istemiyoruz. Şehrimizin gelişip güzelleşmesine herkesin katkı sağlaması gerekir."
(SAM-SLH-Y)

13.02.2013 18:11:56 TSI

Editör: Wan Haber