İzmit Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin muhtelif bölgelerinde seyyar olarak tatlı satışı yapan şahıslara göz açtırmıyor.
Semt pazarlarında,cadde ve sokaklarda, seyyar satıcılar ve bazı ticari işletmeler tarafından kapı önlerinde, kaldırımlarda, yol kenarlarında, tezgâh veya motorlu araçlarda yapılan satışların yasak olduğunu ifade eden Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, "Bu şekilde satılan gıda maddeleri ısı, ışık, nem gibi çevresel faktörlerden olumsuz şekilde etkilenerek havadaki mikroorganizmaların bulaşması sonucu çeşitli hastalıklara ve hatta gıda zehirlenmelerine sebebiyet vermektedir. Belediye Başkanımız halkın sağlığını tehdit eden bu tür faaliyetlere kesinlikle izin vermememizi istiyor. Vatandaşlardan bu tür satış yapanlardan alış veriş yapmamalarını istiyoruz" dedi.
Ergin yapılan denetimlerin tüketici ve esnafların yararına olduğunu da ifade ederek" Unutulmamalıdır ki, dışarıda uygun koşullar altında tatlı ve benzeri ürünler satılıp, bu güne kadar hastalık, gıda zehirlenmesi ya da olumsuz her hangi bir durumun olmadığını iddia etmek, bundan sonra olmayacağı anlamına gelmez. Vatandaşlarımızın bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.
(MA-MA)

12.12.2012 12:06:49 TSI

Editör: Wan Haber