Karşıyaka Belediyesi zabıtası, Karşıyaka Çarşısı'nda işgale geçit vermiyor. Zabıta ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği operasyonla, tüm uyarılara rağmen sokağa taşan tezgahlarında satış yapmakta ısrar eden esnafın mallarına el koydu. Encümen kararıyla işgali kaldırmadıkları gerekçesiyle üç manav ve bir balık satış yerine gerçekleştirilen operasyonda zaman zaman arbede yaşandı.
Her gün yaklaşık 150 bin kişinin geçtiği Karşıyaka Çarşısı'nda işgale karşı olağanüstü bir çaba harcayan zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetler ve daha önceki uygulamaları sırasında belirledikleri kaldırımları işgal eden esnafa sözlü ve yazılı uyarılarda bulundu. Yapılan uyarılara rağmen dışarı taşan tezgahlarını toplamayan dükkan sahiplerine bu kez Encümen kararıyla giden zabıta ekipleri üç manav ve bir balıkçı dükkanında dışarı taşan tezgahlardaki mallara el koydu. 1725 ve 1690. sokaktaki işyerlerine emniyet güçleriyle müdahalede bulunan zabıtaya önce direnen işyeri sahipleri daha sonra görevlilere saldırdı. Arbede sırasında zabıtaya bıçakla saldıran bir esnaf gözaltına alındı, bazı zabıta görevlileri darp edildi.
Karşıyaka Çarşısı'nda düzeni bozmaya çalışanlara izin verilmeyeceğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Esnafımızın kazanmasını biz de istiyoruz. Ancak, bunun bir düzen içinde yapılması gerekiyor. Düzeni sağlamanın belirli kuralları var. Herkes bu kurallara uymak zorundadır. Uyulduğu takdir de, Karşıyaka'ya yakışır bir çarşımız olacak. Bundan vatandaşlarımız ve esnafımız karlı çıkacaktır. Karşıyaka Çarşısı'nı turistlerin akın ettiği bir yer haline getirdiğimizde kazanan esnafımız olacaktır. Bunun için taviz vermeden mücadeleye devam edeceğiz" dedi.
(AH-HO-Y)

06.02.2013 10:58:43 TSI

Editör: Wan Haber