Rize'de, zabıta müdürü bir seyyar satıcının bıçaklı saldırısına uğradı. İki kişi gözaltına alındı.
Rize Belediyesi Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı (50), odasına gelen ve seyyar satıcı olduğu belirlenen S.B tarafından bıçaklandı. Yaralı olarak Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sarı'nın durumunun ciddi olduğu belirtildi. Olay sonrası polis S.B. (45) ve yanında bulunan P.C.'yi gözaltına aldı.
Rize Valisi Nurullah Çakır olay sonrası hastaneye giderek Sarı'nın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Çakır hastane çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çakır, olaya karışan iki kişinin de yakalanarak gözaltına alındığını söyledi. Çakır yaptığı açıklamada, "Belediyemizde, güvenlik görevlilerimizde görevlerini yerine getirecektir. Kural dışı hareket edenler karşılarında devletimizi bulacaktır. Halkımızda bu tip kendini güç odağı gören başı boş yapılara prim vermemektedir. Devletimizde bunlara karşı her zaman en iyi şekilde duruşunu sergileyecektir" dedi.
Rize Belediye Bakanı Halil Bakırcı ise yaptığı açıklamada, olayı gerçekleştiren kişinin daha önce de Rize Belediyesi içerisinde saldırıda bulunduğu, hakkında suç duyurusunda bulunmalarına rağmen adli makamların ciddi bir işlem yapmadığını söyledi. Bakırcı geçmişte kendisine yönelikte benzer olayların gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "Bu tip kişilere karşı adli makamlar bu şekilde tavır sergilemeye devam ederlerse, kendimizi korumak için farklı tedbirleri değerlendireceğiz" dedi.
(GF-Eİ-Y)

13.02.2013 18:15:55 TSI

Editör: Wan Haber