Uşak Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, halk sağlığını korumak amacıyla kent merkezindeki 104 bayan kuaföründe denetleme yaptı.
Uşak Belediyesi halk sağlığını korumak, işyerlerinin hijyen ve diğer kurallara riayet etmesini sağlamak amacıyla lokanta, gıda üretimi yapan iş yerleri ve ekmek fırınlarından sonra bayan kuaförlerini de denetimden geçirdi. Yapılan denetimlerde hijyen ve işyeri açma ve çalıştırma kurallarına uymayan 10 kuaföre cezai işlem uygulandı. Uşak Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Yaşar, denetimlerin devam edeceğini ifade ederek halkın ve işletme sahiplerinin hijyen kurallarına riayet edilmesi konusunda duyarlı olmasını istediklerini söyledi. Kent merkezinde faaliyet gösteren 104 bayan kuaförü bulunduğunu ve tamamını denetimden geçirdiklerini anlatan yaşar, "Vatandaşlarımızın hassas davranması neticesinde bizde denetimlerimizi sıkı tutmaya çalışıyoruz. Bu nedenle görülen en küçük hatanın bile bize bildirilmesini istiyoruz. Bundan sonra da denetimlerimiz aralıksız devam edecek" dedi.
Denetimlerde kurallara riayet etmeyenlere cezai işlem uygulayıp evrak eksikliği bulunanlara ise eksiklerini tamamlamaları için süre tanıdıklarını da belirten Mehmet Yaşar, "Bayan kuaförleri halk sağlığı için büyük önem taşıyor. Kadınların çoğu kişisel bakım için buralara gidiyor. Bu nedenle bayan kuaförlerinde hijyen kurallarının raiyet edilmesi büyük önem taşıyor. Denetimlerimizde şartlara uymayan 10 bayan kuaförüne cezai işlem uyguladık. Evrak eksiği bulunanlara ise süre tanıdık. Bize ulaşan şikayetler hangi saatte olursa olsun ekiplerimiz anında denetimlerini gerçekleştirecek. Vatandaşlarımızdan gördükleri en ufak aksaklığı bize bildirmelerini istiyoruz" dedi.
(KY-İK)

14.02.2013 11:24:43 TSI

Editör: Wan Haber