Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri şehrin muhtelif noktalarında bulunan unlu mamuller üreten fırınlarda üretim şartları, gramaj denetimi ve ruhsat kontrolleri gerçekleştirdi.
Genel temizlik kontrolü ile yapılan denetimlerde fırın ve marketlerde satılan ekmeklerin gramajı da tartıldı. Zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği gramaj kontrolünde fırın ve marketlerin belirlenen ekmek gramajına çoğunlukta uyduğu tespit edilirken, bazı iş yerlerini de uyarılar yapıldı. Halkın en temel besin maddesi olan ekmeğin üretildiği fırınlarda denetimlerin periyodik olarak devam edeceğini belirten Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürü Hayati Aydın, halkın menfaatlerini ön planda tutmak için ekiplerin gece gündüz seferber olduğunu belirterek, "Şehrimizde ekmeklerimizin ilgili mevzuat ve kurallara uygun olarak üretilip üretilmediğini tespit amacıyla rutin olarak gerçekleştirdiğimiz denetimlerimize bugün de devam ettik. Denetlenen fırın ve marketlerde ekmek gramajına çoğunlukla uyulduğunu gördük ve üretim yerlerinin hijyenik olup olmadığını kontrol ederek, iş yeri açma ruhsatlarını da gözden geçirdik" dedi.
Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da gıda maddeleri üreten bu tür işyerlerinde olumsuz bir durumla karşılaşan vatandaşların 'Alo 153' nolu telefonu arayarak şikayetlerini bildirebileceklerini ifade ederek "Halk sağlığını tehdit eden konularda ekiplerimiz son derece hassas davranmaktadır" diye konuştu.
(EK-AKK-Y)

11.02.2013 15:55:33 TSI

Editör: Wan Haber