Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumak ve işyerlerinin hijyen kurallarını uymasını sağlamak amacıyla kent merkezindeki 51 lokantayı denetledi.
Denetimlerde hijyen, ruhsat ve fiyat tarifesi gibi kriterleri değerlendirdiklerini belirten Zabıta Müdürü Mehmet yaşar, amaçlarının halk sağlığını korumak ve lokantalarda güvenilir gıda tüketmesini temin etmek olduğunu söyledi. Zabıta Müdürü Yaşar, denetledikleri 51 lokantadan iki işyerine ruhsatsız oldukları gerekçesiyle 4 işyerine de fiyat tarifesine uymadıkları gerekçesiyle cezai işlem uyguladıklarını da bildirdi.
Uşak Belediyesi Zabıta ekiplerinin hijyen denetimleri ve uygun koşullu işyeri denetimlerine ara vermeden devam edeceğini belirten Yaşar, " Uşak Belediyesi denetimleri ile vatandaşların yanında olmaya devam edecek. Her gün binlerce insan lokanta ve benzeri iş yerlerine giderek yemek yiyor. Günden güne çoğal an esnafın denetimleri de bu durumda önemli bir yer tutuyor. Bütün vatandaşlarımızın en güzel koşullarda yemek yiyebilmeleri için biz elimizden geleni yapıyoruz. Yaptığımız lokanta denetimlerinde de hassas davrandık. 51 lokanta denetimi gerçekleştirdik. Denetimlerimizde hijyenik koşullar ile beraber, iş yerlerinin uyması gereken kuralları da denetledik. Hijyenin denetimlerimizde iş önlüğü, bone, sineklik, umumi temizlik, örtü peçete, havalandırma, çatal bıçak paslanmazlığı, sıvı sabun kağıt havlu gibi kriterleri de inceledik. Denetimlerimiz neticesinde 2 iş yerine ruhsatsız olması nedeniyle, 4 iş yerine de fiyat tarifesi bulundurmaması sebebiyle işlem uyguladık. Vatandaşlarımız da bu konuda hassas davranırlarsa çok iyi sonuçlara ulaşırız. Bu sayede herkes daha hijyenik ortamlarda yemeklerini yiyebilir. En küçük aksaklığını bile Alo 153 Zabıta hattına bildirilmesini istiyoruz" dedi.
(KY-İK)

26.01.2013 13:15:48 TSI

Editör: Wan Haber