Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevine Halit Mutlu'nun atanması ile birlikte zabıta ekipleri denetimlerini artırdı.
1 Ocak itibariyle kaldırım işgallerine son vermek amacıyla zabıta müdürlüğünün denetimleri aralıksız devam ediyor. Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürü Halit Mutlu kaldırım genişliği 5 metre olan yerlerde esnafın kesinlikle sattığı ürünleri kapı önünde sergileyemeyeceğini, ancak 5 metreden geniş alanlarda ise işgaliye parası vererek 1 metre kullanım alanına sahip olacağını söyledi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mutlu; "Kaldırımların esnaf tarafından işgal edildiğine yönelik alınan yoğun şikayetler üzerine çalışma başlattık. 5 metre genişliğinde olan kaldırımlarda esnafın hiçbir şekilde sattığı ürünleri teşhir etme hakkı yok. 5 metreden geniş olan kaldırımlarda ise işgaliye parası vererek 1 metre kullanım hakkına sahip olacaklar. Bu da 1 yıllığına geçerli olacak. 1 yıl sonra bunu da kaldıracağız. Yaptığımız denetimlerde kurallara uyulmadığının, kaldırım ile yol üzerine eşya ve malzeme konulduğunun tespitini yaptık ve esnafınızı uyardık. Eğer uyarılarımızı dikkate alırlarsa ne biz üzülürüz, ne de onlar. Ama bu doğrultuda gitmezlerse, zabıta olarak resmi görevimizi yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bundan sonra dükkan önlerinde kaldırım ve yollarda eşyalar ve dubalar olan karmaşık bir Erzincan istemiyoruz. Hiçbir şehirde de böyle bir uygulama ve görüntü yok. Erzincan halkı da böyle bir manzarayı hak etmiyor.'' dedi.
Zabıta ekipleri senenin son günlerinde esnafı ziyaret ederek yeni yıl ile birlikte başlayacak uygulama hakkında bilgi vermişti.
(CM-AT-Y)

03.01.2013 13:19:57 TSI

Editör: Wan Haber