YYÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından 200 bin TL’ye alınan tam donanımlı hayvan nakil ambulansının teslimi için YYÜ Veterinerlik Fakültesi önünde bir tören düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, bugünün üniversiteleri için önemli bir gün olduğunu belirterek, “Türkiye’de birkaç tane olan hayvan ambulansının birini de üniversitemize kazandırdık. Bugün anahtar teslimi yapmak istedik. Katkıları olanlara teşekkür ederim. Ciddi bir ihtiyaçtı. Van hayvancılık için önemli bir noktadadır. Eskiden hayvan hastalandığında var olan 'Kes ye' mantığının, şimdi ise 'Tedavi et tekrar yararlan' şeklinde gittikçe yayılıyor. Bu kapsamda ambulans ciddi bir hizmet verecek. Hem hasta hayvanlar buraya taşınacak hem de köylere gidilerek köylülerimize destek olunacak. Ambulansımız ameliyat bile yapılabilecek konumda dizayn edilmiş. Dolayısıyla çok güzel bir kazanım oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Çağrı merkezi oluşturulacak. Vatandaşlarımız o numaradan bize ulaşacaklar. 24 saat hizmet vereceğiz” dedi.


Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder ise, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Peyami Battal’a teşekkür ederek,”30 yıllık bir fakülteyiz. Ciddi birikimlerimiz var. İşin neresinde başlarız, halkımıza nasıl hizmet verebiliriz dile düşündük. Rektörümüzde sürekli bize destek çıktı. Fakültemiz ambulansla gerçekten güçlendi” şeklinde konuştu.


YYÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Salih Avcı da, ambulansın hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrencilerinin de katıldığı tören, Rektör Prof. Dr. Battal’ın yaptığı test sürüşünün ardından ambulansın anahtarının Prof. Dr. Soygüder’e teslimi ile sona erdi.

Editör: Wan Haber