YYÜ Eğitim Fakültesi C Blok’ta bulunan dinleti salonunda gerçekleştirilen kermese YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serap Yükrük, öğretim görevlileri, Eğitim Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencileri ile Işıkpınar Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni ve öğrencileri katıldı. Köy okulu öğrencilerinden oluşan korunun seslendirdiği şarkılarla startı verilen kermeste yeni yeni keman çalmayı öğrenen minik öğrencinin performansı ise büyük alkış topladı.


Daha sonra öğrencilerin yanına gelerek başta öğretmenleri Banu Saraç Çetin’i tebrik eden Prof. Dr. Battal, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Minik öğrencilerin üniversitelerini görmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Battal, üniversite çağlarında da minik öğrencileri burada görmekten gurur duyacaklarını kaydetti.


Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serap Yükrük ise, köy öğretmeni Banu Saraç Çetin’in eski öğrencisi olduğunu ve okullarında müzik konusunda bir takım eksikliklerin bulunduğunu öğrendiklerini ifade etti. Başta kendisi olmak üzere 4’ncü sınıf öğrencileriyle birlikte bir yardım kermesi düzenlemeye karar verdiklerini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Yükrük, “Biz bu gibi etkinlikleri sürekli yapıyorduk. Fakat yaşanan deprem ile birlikte bu biraz sekteye uğradı. Ama yine toparlanarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kermesimizden elde edilen gelir ile köy okulumuza müzik aletleri alınacak. Burada yetenekli olan öğrencilerimizin kendilerini yetiştirmeleri konusunda bir katkımız gerçekleşmiş olacaktır” dedi.


Köy öğretmeni Banu Saraç Çetin de, sunulan destekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başta Yrd. Doç. Dr. Serap Yükrük olmak üzere Eğitim Fakültesi öğrencilerine şükranlarını sundu.


Eğitim Fakültesi 4’ncü sınıf öğrencilerinden Gizem Karaaslan ile Aziz Umdu da, böylesi hayırlı bir etkinlikte yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, kermesteki amaçlarının öğrencilere destek vermek olduğunu söyledi.
Köy öğrencilerinden Rümeysa Talay, Nurcan Çiftçi, Nesrin Buldı ve Atakan Can ise, okullarının müzik aletlerine kavuşacak olmasından dolayı öğretmenleri ve üniversiteli ağabeyleri ile ablalarına teşekkürlerini sundular.


Etkinlik, katılımcıların sunulan ikramlardan almaları ve bağış kutusuna para atmaları ile devam etti. Kermes, YYÜ’lü öğrencilerin minik öğrenciler ve Yrd. Doç. Dr. Serap Yükrük ile birlikte beraber şarkılar söyleyip halaylar çekmeleri ile son buldu.

Editör: Wan Haber