YYÜ Tıp Fakültesi’nde düzenlenen törenle birinci sınıf öğrencilerine önlük giydirildi. Tıp Fakültesi Toplantı Salonu’nda yapılan ve öğrenci velilerinin de katıldığı törende konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, tıp fakültesinin kurulduğu günden beri bölgeye, ülkeye hizmet ettiğinin altını çizerek, “Fakültemiz bunların yanında yurt dışında da önemli görevler ifa eden bireyler yetiştirmeye devam etmektedir. YYÜ artık ülkemizde ve yurt dışında da ismini duyuran bir üniversite haline gelmiştir” dedi.

Öğrenci velilerine de seslenen Rektör Battal, “Çok iyi bir üniversitede ve çok iyi bir fakültede bulunuyor çocuklarınız. Bundan dolayı mutlu olabilirsiniz. Öğrencilerimiz her dakika gerek telefonla gerek sosyal medya üzerinden rahatça bize ulaşabiliyor. Değerli veliler bu konuda da müsterih olun. Çocuklarınız önlük giyme töreniyle birlikte artık gelecekteki hayatlarına ilk adımı atmış olacak. YYÜ ailesinin bir ferdi olan öğrencilerimizi kutluyorum. Fakültemiz hem hocalar bakımından çok iyidir hem de donanım bakımından çok modern bir fakültedir. Önlük giyme töreninin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmanın ardından fakülteye LYS puan sıralaması bakımından birinci olarak yerleşen öğrencilere YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın imzası bulunan teşekkür belgesi Rektör Battal tarafından verildi. Ardından öğrencilere önlükleri Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer ve akademisyenler tarafından giydirildi.

Editör: Wan Haber