Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri Van depreminde hasar gören kütüphanenin tekrar faaliyete geçmesi için #VanYYÜFeritMelenKütüphanesiAçılsın etiketiyle bir kampanya başlattı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde senelerdir kütüphane olmadığını belirten öğrenciler; “Van depreminin ardından hasar gören kütüphane binası, kullanılamaz hale gelmişti. Üniversite yönetimi her sene kütüphanenin açılacağını söylese de 8 senedir kütüphane faaliyette değil. Yeni kütüphane binasının yapımı tamamlanmasına rağmen senelerdir kütüphane kitapla doldurulmuyor ve açılışı da erteleniyor” dedi.

#VanYYÜFeritMelenKütüphanesiAçılsın etiketiyle seslerini duyurmaya çalışan öğrenciler üniversite içerisinde kitaba ulaşabilecek hiçbir yerin olmamasından yakındılar.

Emek Gençliği ise yayınladığı “Rektörlüğe Soruyoruz” başlıklı bildiride “Kütüphanenin her sene açılacağı söylenirken neden 8 yıl boyunca ertelendi?  Kütüphanenin binası tamamlanmış olmasına rağmen açılış neden yapılmıyor?  Öğrenciler nerede kitap okuyup, ders çalışacak?  Ödenekler nereye harcanıyor?” sorularını sordu. (EVRENSEL)

Editör: Wan Haber