Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü tarafından gezi amaçlı alınan fayton basın mensuplarına tanıtıldı.
YYÜ Rektörlük binası önünde Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ın katılım ile gerçekleştirilen fayton tanıtımında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Battal, çok farklı bir etkinlik için bir araya geldiklerini belirtti. Yeni alınan faytonunun öğrencilerin hizmetine başladığını ifade eden Prof. Dr. Battal, "Daha önce sizlere bilgi veriyorduk. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yarış atlarını belli bir aşamadan sonra isteyen kurumlara dağıtıyor. Bunlardan biz de 5 tane aldık akabinde de fayton aldık. Şimdilik bir diyoruz inşallah bu sayıyı arttıracağız. Öğrencilerimiz nostalji bir ilk yapsın hem de farklılık kazandırsın diye aldık. Öğrencilerimiz, personelimiz ve dışarıdan gelen insanlarımız da faytona binerek üniversitemiz kampusunda tur atma imkanı bulacaklar. Dolayısıyla şöyle şık bir fayton almış olduk. Biz alıştık bu faytona inşallah daha sonraki süreçlerde insanlarımızın isteklerine dikkat etmek suretiyle bu sayıyı 3-4-5 yapabileceğiz. Atlarımıza menaj yapmak suretiyle hem at sevgisi aşılamak hem de nostalji yapmak için atın sırtına bindireceğiz. Diğer atların menajların bitmesinin ardından öğrencilerimiz insanlarımızın kullanımına açmış olacağız. Kullanım sırasında öğrencilere çok yüksek bir ücret yapmayacağız. Öğrenci ve öğrenci dışı olmak üzere 2 farklı ücret koyacağız ama çok fazla bir koymayacağız. Ama ücreti de atların bakımı için kullanıyoruz. Aynı zamanda da yeni bir fayton almak için harcayacağız" dedi.

YYÜ Araştırma ve Uygulama Çiftlik Müdürlüğü Yrd. Doç. Dr. Barış Atalay Uslu ise atların bakımı ile bizzat ilgilendiklerini anlatarak, "Atla uğraşmak atla spor çok pahalı bir spor ama biz bunu öğrencilerimize daha kolay ulaşılabilir bir şekilde sunmaya çalışıyoruz. Güzelde bir sahilimiz var. Kampüsümüz bildiğiniz gibi çok güzel bir Van Gölü sahil yolumuz var. Orada faytonumuzu faaliyete geçirip hem o sahilimizi verimli bir şekilde kullanacağız hem de öğrencilerimizi atlarla daha güzel bir şekilde buluşturmuş olacağız" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Rektör Battal, Yrd. Doç. Dr. Barış Atalay Uslu ile birlikte faytonda tur atma zevki yaşadılar. Programın sona ermesi ile birlikte faytona öğrenciler binerek, tur attılar. Sunulan etkinlik karşısında duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler ise ücretsiz olmasının daha güzel olacağını kaydettiler.
(SER-Yİ-Y)

24.01.2013 13:20:50 TSI

Editör: Wan Haber