Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü, kupa ile dönen 38 sporcusunu çeyrek altınla ödüllendirdi.
YYÜ Rektörlüğü'nde yapılan ödül törenine YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire (SKSD) Başkanı Kemal Demir, YYÜ Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun, SKSD Şube Müdürü Devlet Yiğit, antrenörler öğretim görevlisi Mustafa Bingöl ve öğretim görevlisi Gökhan Gencer ile sporcular katıldı. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, depremler sonrasında üniversitenin hızla toparlanmasında akademik ve idari personeli ile öğrencilerin özverili çalışmasının büyük bir önemi olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Battal, "Depremden çıkmış olmamıza rağmen basketbol ve voleybol takımlarımız ödüllerle üniversitemize geri döndü. Siz sporcularımız deprem sonrasında pek de yeterli olmayan koşullarda çalıştınız ve buna rağmen başarılı oldunuz, tebrik ediyorum. Deprem sonrasında çok hızlı toparlandık, depremden bir yıl sonra üniversitemiz eskisinden daha güçlü bir noktaya geldi. Bugüne kadar birçok çalışma yaptık, bundan sonra da yapacağımız tesislerle sizlere daha uygun ortamlar hazırlayacağız. Marifet iltifata tabidir; biz verilen bu ödüllerle kazanılan başarılar için sporcularımızı ödüllendirmek ve teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Biz yönetim olarak hep sizin yanınızda olacağız, sizleri evlatlarımız olarak görmüyoruz, öyle olduğunuzu biliyoruz. Bir sorununuz olduğunda annenizden, babanızdan çok kolay ulaşabiliyorsunuz bize, ulaşın sorunlarınızı birlikte çözelim. Bu uygulama bundan sonra da devam edecektir. Başta size hep destek olan SKSD Daire Başkanı'nı ve tüm çalışanlarını, fedakârca çalışan antrenörlerinizi ve siz sporcularımızı tekrar tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.
SKSD Daire Başkanı Kemal Demir ise, "Öğrencilerimiz katıldıkları müsabakalardan başarı ile döndüler. Herkesin bildiği gibi öğrencilerin çalışma alanlarında güçlendirme faaliyetleri devam ettiği için çalışmalarını üniversitemiz dışında yapmak zorunda kaldılar. Bu zorluklara rağmen bu başarıyı elde ettiklerinden dolayı ben bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler aldıkları kupaları YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal'a takdim etti. Rektör Prof. Dr. Battal ise, öğrenciler ile onları çalıştıran antrenörleri 38 çeyrek altınla ödüllendirdi.
Kars Kafkas Üniversitesi'nde yapılan Üniversiteler Arası Voleybol 2. Lig Grup birinciliği müsabakalarına katılan YYÜ Erkek Voleybol Takımı grup birincisi olarak gelecek yıl 1. Lig'de mücadele etmeye hak kazanırken, Gümüşhane'de de yapılan Üniversiteler Arası Basketbol 2. Lig Grup birinciliği müsabakalarında YYÜ bay bayan takımları grup ikincisi olmuş ve bayan takımı 1. Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.
(MSA-Y)

28.12.2012 11:41:31 TSI

Editör: Wan Haber