Van TSO’da düzenlenen toplantıya Van TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı E. Görsel Görmen, Başkan Yardımcısı Mehmet Canpolat, kurul üyeleri Oğuz Yörük ve Zana Abi’nin yanı sıra YYÜ Öğrenci Konseyi ve Genç Girişimciler Platformu üyeleri katıldı. Toplantıda girişimciliğin geliştirilmesi başta olmak üzere Avrupa’da eğitim olanakları ve yapılabilecek ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Genç Girişimciler Kurulu Başkanı E. Görsel Görmen, yapmış oldukları girişimlerle ilgili kısa bir sunum yaptıktan sonra, özellikle üniversite ve Van TSO işbirliğinde çok güzel projeler yapılacağını ve bu projeler neticesinde gençlerin kentin ekonomisi, sosyal hayatı ve kültürel zenginliğine katkı sunacağını kaydetti. Eren Görsel Görmen; oda bünyesinde bulunan AB Bilgi Merkezi işbirliği ile üniversitede gençlere yönelik farklı etkinlikler planladıklarını belirterek, özellikle öğrencilerin AB burslarından faydalanması ve Avrupa’da eğitim olanakları konusunda bilgilendirme seminerler gerçekleştireceklerini kaydetti.
Görmen, ayrıca Van AB Bilgi Merkezi iş birliğinde kısa zamanda üniversitede AB Kulübü oluşturacaklarını söyledi.

Toplantıda, ayrıca otobüs duraklarına kütüphane yapılması ve gezici kütüphane projesi hazırlanması konusunda işbirliği kararı alındı.

Editör: Wan Haber