Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı kurslarda uygulama eğitimi TFF eğitmenleri; Cengizhan Hız, Demir Baygın, Fırat Belkıs tarafından verilirken, teori eğitimleri YYÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğretim elemanları tarafından yapılıyor. YYÜ tenis kortlarında yapılan açılışa; YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Selçuk, öğretim elemanları, TTF eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.


Açılış konuşmasını yapan BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Selçuk, Van'da bu spor dalının gelişiyor olmasından mutluluk duyduğunu ve bu gelişimde yüksekokul olarak bir paylarının olmasından gurur duyduklarını belirtirken, TTF Eğitim Kurulu Eğitmeni Cengizhan Hız kursta temel bilgilerin yanında teknik ve taktik bilgilerinde verildiğini ifade ederek, "Çoğu üniversite öğrencisi ya da mezunu, birçok ilden gelen kursiyerlerimizin ilgili ve hevesli olmaları bu kursun kalitesini arttırdı. Tenis sporunun bu bölgede daha iyi bir zemine oturduğunu görmek bizi mutlu ediyor. İlk defa rektör düzeyinde bir katılım oluyor açılışımıza, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne samimi ve önemli desteği için teşekkür ederim" dedi.


""

Açılışta bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ tenisçilerinin bireysel ve takım karşılaşmalarında birçok başarıya imza attığının altını çizerek, "Üniversite olarak tenis sporuna çok önem veriyoruz, başarılarımız da bunu gösteriyor. Bu spor dalında bir öğrenci topluluğu kurarak öğrenciler arasında daha da yaygınlaştıracağız. Bu alandaki altyapı tesisleri elden geçirilecek. Biz hantal bir nesil değil sporcu bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bir faaliyet için adım atılırsa üniversite olarak biz her türlü desteği veririz. Bu kursta emeği geçen TTF eğitmenlerine, YYÜ BESYO Müdürü ve öğretim elemanlarına teşekkür ediyor, kursiyerlere başarılar diliyorum" dedi.

Editör: Wan Haber