Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cengiz Ant iç Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İş-Kur İl Müdürü Mehmet Salih Serçe, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Avrupa’da genç nüfusun en yoğun olduğu ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekerek, istihdamın önemine değindi. Türkiye’de işsizlik oranlarının tek haneli rakamlara doğru düştüğünü söyleyen Rektör Prof. Dr. Battal, “Tabi ki işsizlik istihdam alanlarıyla doğrudan ilgili. Artık devlet herkese kendi birimlerinde iş veremiyor. Burada gençlere projelerde destek vererek iş alanları açılması için kredi veriyor. Bu şekilde istihdamın artmasına ön ayak oluyor. İstihdamın arttırılmasının hedeflendiği bu kredilerde çok ciddi rakamlar veriliyor. Örneğin ben emekli olduğum zaman profesör olmama rağmen alacağım rakam 60-70 bin lira. Ama öğrencilere devletin verdiği kredi 100 bin lira. Bu muazzam bir rakam. Bu şekilde gençlere istihdam oluşturacak ufku açmaya çalışıyor devlet. Çünkü bu krediyi alıp iş kuran, yanında en azından bir kaç tane arkadaşını da istihdam etmiş olacak.

Genç nüfusumuzu avantaja çevirmeliyiz artık. Aktif bir projeci bir gençlik oluşturmalıyız. Önce biz kendimizi keşfedeceğiz, daha sonra başkaları bizi keşfeder. İlgili birimlerden gerekli desteği alarak istediğimiz işi kurabiliriz. Vagon değil lokomotif olmalıyız. Lokomotif olursak başkalarını istihdam ederiz. Bu şekilde kendi geleceğimizi hem de ülkemizin geleceğini daha güzel bir hale getirebiliriz” diye konuştu.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, girişimcilik ve kariyer anlamında kendi hayatından örnekler vererek, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Gençleri yabancı dil konusunda eksikliklerini gidermeleri konusunda uyaran Kayatürk, “Sevgili gençler, her ne olursa olsun öncelikle kendinize, çevrenize ve içinde yaşadığınız topluma güvenin. Her şeyin başı güvendir” dedi.

Program katılımcıların sunumları ile 2 gün boyunca devam edecek.

""

""

""

Editör: Wan Haber