Edebiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Vakfı (YUTOG), köy çocuklarına yardım amacıyla Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde muhteşem bir gece düzenledi.

Gecede konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin daha önce de bu tür etkinliklerine şahit olduğunu hatırlatarak, Van ve ilçelerdeki öğrencilere yaptıkları yardımları bizzat yerinde incelediğinin altını çizdi. Üniversite yönetimi olarak öğrencilere her türlü desteği sağladıklarını anlatan Rektör Battal, “Onlar, hayatın sadece derslerden ibaret olmadığını, yardım gibi kutsal bir amacın varlığını, sosyalleşmenin önemini bir kez daha vurguladılar. Bizim gençler gerçekten harika. Çocuklarımla gurur duyuyorum. Başta Dekan arkadaşım Prof. Dr. Zeki Taştan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

5-337.jpg

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan ise, öğrencilerin kutsal bir amaç için bir araya gelmelerinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, “Bu tür etkinliklere dekanlık olarak her türlü desteği verdik vermeye de devam edeceğiz. Söz sırası gençlerde. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Edebiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Tuncer Orun da, geceyi düzenleme amaçlarının köy okullarında okuyan öğrencilere yardım etmek olduğunu ifade ederek, “Bununla birlikte bizler, öğrenciliğin sadece derslerden veya not geçmekten ibaret olmadığını bir nebze de olsa göstermek ve tüm arkadaşlarımızla eğlenmektir” ifadelerini kullandı.

Geceye YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Vali Yardımcısı Önder Can, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Doç. Dr. Yusuf Uzun, Tuşba Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylanî ve davetliler katıldılar. İlginin yoğun olduğu gecede muhteşem bir şiir ve müzik ziyafeti sunuldu.

Gecede çoğunluğu Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşan gençler, şiir ve müzik ziyafeti sundular. Geceye katılanlar Dekan Prof. Dr. Taştan’ın okuduğu şiirle hüzünlenirken, Yrd. Doç. Dr. M. Metin Barlık’ın okuduğu Türkülerle coştular. Gece, salonu dolduran büyük kalabalığın, “Hayat Bayram Olsa” şarkısını hep birlikte söylemesi ile son buldu.

Editör: Wan Haber