Prof. Dr. Cengiz Ant iç Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Mustafa Alper, YYÜ Rektörü Peyami Battal, Gevaş Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Necat Görentaş ve YYÜ akademik ve idari personel katıldı.


Gecede açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektörü Peyami Battal, ilde yaşanan depremlerin ardından kimsenin bu mutlu günleri yaşayacağını tahmin etmediğini belirterek, tedirginlik ve geleceği görememe, hissedememe endişesi içerisinde hep beraber sıkıntı ve olumsuzluklar içerisinde bu günleri görmeye çalıştıklarını söyledi. Gelinen noktada hem üniversitenin hem de Van’ın hızlı bir şekilde ayağa kalktığının altını çizen Battal, “Tabii bu süreç gerçekten kolay olmadı. Bu süreçte bizi, deprem öncesinde ve sonrasında hiç yalnız bırakmayan; konteynırların üniversitemize gelmesinde, yerleştirilmesinde kısacası bütün aşamalar da katkılarını ve desteklerini esirgemeyen valimiz başta olmak üzere Van milletvekillerine teşekkür ediyorum” dedi.


Programda bulunan ve kısa bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu ise ilde meydana gelen depremlerin birçok şeyi alıp götürdüğünü belirterek, “Deprem 28 saniye de birçok şeyimizi aldı, götürdü. Canlarımızı götürdü, maddi kayıplarımız oldu, psikolojilerimizi bozdu. Geçen sene bu zamanlarda hepimiz karamsardık. Ancak 74 milyon milletimizin gayreti ve seferberliğiyle hem üniversitemiz, hem de şehrimiz ayağa kalktı. Biz hep şunu diyorduk. Üniversite ayağa kalkmadan, şehir ayağa kalkmaz. Önce üniversiteyi ayağa kaldırmak lazım. Sayın Başbakan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay birçok kez söylediler. Hiçbir zaman üniversitenin talepleri ikinci planda tutulmadı. Hep birinci planda tutuldu. Şehir, önce üniversitesi ayağa kalkarak ayağa kalktı. Bu gün geldiğimiz nokta önemli bir noktadır. Başbakan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başta olmak üzere tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize, kurumlarımıza ve müdürlerimize Van halkı ve üniversite adına teşekkür ediyorum. İnşallah moraliniz hep iyi olur” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından YYÜ Rektörü Peyami Battal tarafından Van Valisi Münir Karaloğlu’na plaket verilerek kilim hediye edildi.
Müzik ziyafetinin sunulduğu gecede, Yrd. Doç Dr. Metin Barlık tarafından sunulan stand up gösterisi başta Van Valisi Münir Karaloğlu olmak üzere tüm izleyicileri kahkahaya boğdu.

Editör: Wan Haber