YYü Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Mevlana'da Aşk Felsefesi" konferansına Van Valisi Aydın Nezih Doğan, YYü Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, İl Emniyet Müdürü ümit Yurdakul, YYü Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansın açılış konuşmasını YYü Sanat Tarihi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top’un yapmasının ardından kürsüye çıkan Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Mevlana gibi önemli bir değerle ilgili konferansın YYü’de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan ise, Konya Valisi olarak 4 yıl çalıştığını ifade ederek, “Konu Hazreti Mevlana olunca yoğun işlerimiz arasında konferansa katılma gereği duyduk. Hazreti Mevlana bakıldığı zaman bütün diğer alimler gibi sadece kendi çağına değil, gelecek zaman dilimine de aydınlık, ışık yayan bir isimdir” dedi.

Konuşmaların ardından Akdeniz üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Yakıt, "Mevlana'da Aşk Felsefesi" adlı konferans verdi. Soru cevap kısmının ardından Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Prof. Dr. İsmail Yakıt’a bir plaket verdi. Plaketin ardından söyleşi ve imza töreniyle konferans sona erdi.

Editör: Wan Haber