Seminer öncesi konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kurum olarak iş güvenliğini çok önemsediklerini belirterek, “Yasa çıkmış, her iş alanında bize nasıl davranmamız gerektiğini öneriyor. Eğitimlerde bu anlatılıyor, ama alana çıktığımız zaman hiçbir yasanın hükümleri uygulanmıyor. Ben kendi işçilerime beş unsur anlattım, sahasında karşılaşılabilecek kazalarla alakalı. Arkadaşlar bu önlemler sizler ve bizler için alınır. Bakın bizim burada çalışırken sizin için almamız gereken önlemleri temin etmiyorsak, çalışmayın. Bize benim iş alanımla ilgili eksiklerim var deyin, bizde hangi önlemi almamız gerekiyorsa onu alalım tamamlayalım. Arkadaşlar ‘bir şey olmaz’ diye bir olay yok. Bir kere olur beraberinde birçok sıkıntıyı getirir. Van’da belki bu işe ilk başlayan kurumlardan biriyiz. Derdimiz ne? Sizin güvenliğiniz, sizin sağlığınız. Üniversite olarak bizim her alanda olduğu gibi bu alanda da elbette ki öncü bir kuruluş olmamız gerekiyor. Bu işi üstlenen yetkili kurumdan da isteğimiz donanımlı elemanlarla işi takip etmesidir. Amacımız sizi sağlık ve sıhhat içinde çalıştırmak. Bir işçime, bir personelime bir şey olduğunda yanı başında ilk olan benim. Sizler işin tanımını bilmeye bilisiniz. Bunu yetkili firma personeli aracılığı ile öğreneceksiniz ve bizden talep edeceksiniz. Kazalarının en fazla olduğu ülkelerden biriyiz. Bu bizim kaderimiz değil arkadaşlar. Bunu biz düzeltebiliriz, sadece gereğini yapacağız. Bir başkasının yaptığı hata diğer bir başkasının hayatına mal oluyor. Bu da işimizi düzgün yapmadığımız için oluyor. Yarın sizin yaptığınız bir iş başkasının hayatına mal olabilir. Arkadaşlar hep birbirimizin geleceği ile alakalı işler yapıyoruz. Sizler bizim ailemizin bir parçasısınız, bizim için çok önemlisiniz. Sizin güvenliğiniz de en önemli konularımızdan biri olacaktır” dedi.

YYÜ’nün iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı hizmeti aldığı firmanın yetkilisi Kadri Salaz ise; üniversitenin bu konuya verdiği önemin ve hassasiyetin farkında olduklarını ve bu hassasiyetin kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.

YYÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Salih Avcı ve YYÜ’de çalışan çok sayıda işçinin de katıldığı semineri İş Güvenliği Uzmanı Emine Günbatar verdi.

Editör: Wan Haber