Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhemşireliği ve Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhemşireliği katkıları ile Hemşirelik Haftası nedeni ile düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlkay Güner ve YYÜ Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Yaşar Öz birer konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye çıkan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van’da ve Türkiye’de görev yapan tüm hemşirelerin haftasını kutlayarak konuşmasına başladı. Tüm özel günlerinde insanların hediyeler beklediğini belirten Özgökçe “Fakat hemşirelerimiz için bu özel günde en büyük hediye, bu kutsal vazifenin önemini başta biz yöneticiler olmak üzere tüm vatandaşların kavrayabilmesidir bence. Bazen kendi çocuğumuz, annemiz-babamız için yapamadığımız şeyleri iş gereği ya da belli bir ücret karşılığı değil, bu kutsal mesleğe inançlarından yapıyorlar. Biz hemşirelerin bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, Hemşirelik Haftası nedeni ile yapılan toplantıda çok önemli bilgilerin paylaşılacağını belirterek; “Hemşirelik gerçekten sağlık sürecinin, sağlık sektörünün en önemli ayaklarından biridir. Ben sağlıkla ilgili değerlendirme yaptığımda hemşirelerin bir doktordan veya başka bir branştaki meslek erbabından ayırt etmedim, edemeyiz de. Hemşireler, hepimizin hayatı, sağlığı ve yaşamı açısından oldukça önemli bir yere sahipler. Hepsine minnettar ve şükran borçluyuz. Zaman zaman kendimiz veya yakınlarımız hastalanıyor. Çünkü insanların en zayıf noktaları sağlıktır. İşte o zaman hemşirelerin önemi ve hemşirelerin orda ki özverisi kendini gösteriyor. Bizde bunu gördükçe mutlu oluyoruz. Bu yüzdende aslında bu mesleğin bir hafta değil bir yıl hatırlanması, takdir edilmesi gerektiğine inanıyorum. Savaş ve afet anında bile kendileri de bunun mağduru olmalarına rağmen insanların hayatlarını kurtarmak için doktorlarla beraber orada oluyorlar. İşte minnettar olmamızın sebebi de budur. Başta burada bulunan hemşire ve hemşir arkadaşlar olmak üzere ülkemizde görev yapan tüm hemşirelerin haftasını kutluyor, hepinize sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etkinlik, Van Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisinin ardından Selahattin Eyyubi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rukiye Pınar Bölüktaş tarafından “Hemşirelikte İnovasyon” başlıklı konferans verildi.

Öğlen sonrası gerçekleştirilen panel ve ardından yapılan soru - cevap- tartışma bölümü ile devam eden etkinlik, hafta nedeni ile düzenlenen futbol turnuvasının ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Editör: Wan Haber