YYÜ İlahiyat Fakültesi Salonu’nda düzenlenen konferansı yer bulamayan bazı öğrenciler ayakta, bazıları ise kapı aralığından izlemeye çalıştılar. Konferans öncesi bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Peyami Battal, her meslekteki insanın görüşlerine yer verilen ‘Hayalimdeki Türkiye’ adlı konferansın ilerdeki Türkiye’nin şekillenmesinde önemli rol oynayacağını belirterek, “Herkesin bakış açısıyla farklı talepler olacaktır. Ama herkesin en çok muhtaç olduğu nokta geleceğin Türkiye’sinin mutlu, huzurlu ve barış dolu olmasıdır. Belki 10- 15 yıl sonra şu anda bu sıralarda oturan sizler değişik noktalarda, değişik görevlerde olacaksınız. Düzenlediğimiz ufak seanslarını bir kitap haline getirerek yayınlayacağız. Bunun da geleceğin Türkiye’sini şekillendireceğine ve tüm kesimlere ışık tutacağına inanıyoruz” dedi.


Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Bedri Gencer, yaptığı konuşmasında ‘Hayalimdeki Türkiye’ başlığının akademik sunumlarından farkı bir başlık olduğunu belirtti. Gencer "Hayalimdeki Türkiye başlığına siyasi düşünen literatürlerde ‘Ütopyacılık‘ diyoruz. Siyasi düşünce tarihinde Eflatun’la başlayan ütopya, dini bir kavram olup yeryüzündeki Cennet’i tarif ediyor. Ütopya aynı zamanda yok ülke anlamına da gelmektedir. İnsan hayal ettiği ülkede yaşar. Dolayısıyla bizim gerçekten daha sağlıklı, daha mutlu bir topluma kavuşabilmemiz için çok aktif hayal kurmamız gerekiyor“ şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından YYÜ Rektörü Peyami Battal tarafından Prof. Dr. Bedri Gencer’e katılımlarından dolayı plaket verildi.

Editör: Wan Haber