Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Prof. Dr. Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne yeni alınan Excimer Lazer cihazının tanıtımını yaptı.
Resmi kurum olarak sadece YYÜ'de bulunan cihazı tanıtmak ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla gazetecilere açıklamada bulunan Prof. Dr. Battal, amaçlarının bölge insanına hak ettiği sağlık hizmetini vermek olduğunu söyledi. Hastanelerinin 5 ile hizmet verdiğini, bu nedenle hastaneyi modern cihazlarla donatmak istediklerini ifade eden Prof. Dr. Peyami Battal, "Üniversitenin yurt dışından krediyle cihaz alım süreci vardı. Ancak bazı değişik problemler nedeni ile iptal edilen süreç yaşandı. Bu süreçte bizim de İspanyol şirkette 2 milyon dolarlık bir avansımız kalmıştı. Bu avansı almamızın uzun sürebileceğini hesaba katarak, onun yerine iki cihazın alınmasına karar verdik. Yoğun görüşmelerimiz neticesinde eski versiyonu 2,5 milyon dolar tutan cihazın, yeni versiyonunu 2 milyon dolara aldık" dedi.
Yeni alınan Excimer Lazer cihazının bölge açısından çok önemli bir cihaz olduğuna vurgu yapan YYÜ Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tekin Yaşar ise, "Yeni Excimer cihazının aynı modelinden Türkiye'de 2'si özel hastanede olmak üzere toplam 3 tane bulunuyor. Oldukça yüksek maliyetli bir cihaz. Bölgemizde olmadığı için hastalarımızı daha önce Ankara gibi illere gönderiyorduk. Pratik anlamda gözlükleri atma tedavisi olarak adlandırabiliriz. Miyop, hipermetrop, astigmatizma gibi hastalarda lazerle bu düzeltilerek gözlüklerin kullanılmamasını sağlıyor. Yakın görme için yoğun talep var. Yakın görme gözlüklerinden kurtulmak isteyen vatandaşlara da hizmet verebiliriz" şeklinde konuştu.
(ATL-MSA-Y)

17.01.2013 17:48:28 TSI

Editör: Wan Haber