YYÜ kuruluşunun 30. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı desteği ile RADEV öncülüğünde hazırlanan "Çam Bebek" projesi hayata geçirildi. YYÜ yerleşkesinde düzenlenen fidan dikimi töreninde konuşan RADEV Genel Başkanı Yusuf Erbaş, radyocuların ülke adına faydalı işler yapmak için çaba harcadığını belirterek, "Radyocular sadece şarkı çalan insanlar değil. Amacımız, bu proje ile çocuklara, gençlerimize ve ailelere ağaç sevgisini aşılamaktır. Bunu da 24 saat mikrofon başında duran üyelerimiz ile birlikte gündemde tutmak istiyoruz” dedi.


Proje çerçevesinde öğrenciler, akademisyenler ve davetliler ile birlikte üniversite yerleşkesinde ve Erciş ilçesinde belirlenen alanlara 30 bin çam fidanın dikildiğini ifade eden Erbaş, “Bir Bebeğim Olsun, Ülkeme Can Olsun" sloganıyla başlattıkları projenin İstanbul, Ankara, Afyon ve Van'da hayata geçtiğini kaydetti. Erbaş, “Aynı projenin farklı illerde uygulanması bizim için mutluluk verici bir durumdur” ifadelerini kullandı.
Erbaş, her bir katılımcının çekirdek aileyi simgelemek adına 4 fidan diktiğini dile getirerek, oluşturdukları 'Çam Bebek' ailesinin zaman içinde ormana dönüşeceğini ifade etti.


YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, üniversitenin kuruluşunun 30. yıldönümünde böylesine anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, toprağın yapısı nedeniyle yerleşkenin ağaçlandırılmasında zorluk yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Battal, gelecek yıl itibariyle büyük olan üniversite arazisinde peyzaj çalışmalarının başlatılması için daha fazla bütçe ayıracaklarını sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber