YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezinde düzenlenen panele YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Uzun, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik, Van Otizm Derneği Başkanı ve Gevaş Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erkan Düz, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Abdurrahman Mengi, Van Sağlık İl Müdür Yardımcısı Büşra Soğanda, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yaşar Göz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcıları Cahit Eldemir ve Tarık Kuşman, akademisyenler, otizmli bireyler ve aileleri katıldı. 

YYÜ Gevaş Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erkan Düz moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; Dr. Öğretim Üyesi Abdurrahman Mengi otizmin tarihçesini, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Psikyatrist Dr. Fatih Özberk otizmin tıbbi tanılaması, Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Metehan Kutlu ise eğitsel tanılama ile birlikte otizmli bireylerin bilimsel dayanaklı eğitim yöntemleri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Psikiyatri Servisinde Öğretim Görevlisi Songül Gündoğdu Kıran ise otizmli ailelere psiko-sosyal destek modelleri konusunda birer sunum yaptı. 

Program sonunda, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi tarafından 19 Şubat - 20 Nisan tarihleri arasında düzenlen E-KPSS kursunda gönüllü görev alan Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarına teşekkür belgeleri verildi. 

Panel, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.(İHA)

Editör: Wan Haber