YYÜ Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından deprem sonrası başlatılan bilişim yatırımları kapsamında bugün 400 kullanıcılı 8 bilgisayar laboratuarı, 12 kişilik 1 Yüksek Lisans Doktora-Bilim Dersliği ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'ne ait birimin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal teknolojiye önem verdiklerini ifade ederek, “Üniversitemiz çağın gereklerine kendisini hazırlamış durumda. Tabi ki hepimiz biliyoruz. Teknoloji değişiyor, bu değişimi takip etmek zorundayız. Takip etmediğiniz zaman yok oluyorsunuz. Ama Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz. Arkadaşlarımız sağ olsun, çok iyi çalışıyorlar teknolojiyi takip etme konusunda. Açılışını yaptığımız laboratuarlar hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Açılış öncesi davetlilere bilgi veren Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. H. Eray Çelik, açılışını yaptıkları Merkezi Bilgisayar Laboratuvarın 50 kullanıcılı, diğer fakülte ve yüksekokullardakilerle birlikte 400 kullanıcının aynı anda faydalanacağı 8 birime kavuştuklarını söyledi. Çelik, bilişim yatırımlarına aralıksız devam ettiklerini ve bir yıl sonra Türkiye'deki en etkin bilgisayar laboratuarlarına sahip üniversite olacaklarını ifade etti. Konuşma sonrası Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Vali Yardımcıları Mehmet Yüzer ve Salih Altun, Van TSO Başkanı Nejdet Takva birimin kurdelesini keserek hizmete açtı.

Buradan alt kattaki üniversitede mastır yapan öğrencileri için kurulan 12 derslikli Yükseklisans Doktora Bilim Dersliği'ne geçen davetliler, 7 gün 24 saat hizmet verecek birimi gezdi. Aynı birim içerisindeki Yüksek Öğretim Kurulu’ndan (YÖK) onay bekleyen Uzaktan Eğitim Fakültesi'ne ait ders kayıtlarının yapılacağı stüdyo tarzı birimi gezen davetliler, daha sonra verilen kokteyle katıldı.


KUZEY IRAK'TAKİ ÖĞRENCİLERE UZAKTAN EĞİTİM VERİLECEK
Açılış sonrası birimlerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Çelik, ilk olarak açılışı yapılan 8 bilgisayar laboratuarının sabah 08.00 ile gece 22.00 saatleri arasında üniversitedeki öğrencilere hizmet vereceğini bildirdi. "Binamızda Türkiye'nin en büyük sanal sınıfı kuruldu" diyen Çelik, amaçlarının büyük çoğunluğu yurtlarda kalan öğrenciler ile şehir merkezine uzaklık nedeniyle gün içerisinde bilgisayar imkanı bulamayan öğrenci, personel, akademisyen ve araştırmacılara bilgi teknolojilerini kullandırmak olduğunu söyledi. Ayrıca yurtlardaki mastır yapan yerli ve yabancı uyruklu öğrenciler için de 12 bilgisayar kapasiteli yükseklisans ve doktora dersliği açtıklarını ifade eden Çelik, dersliğin 7 gün 24 saat boyunca hizmet vereceğini söyledi. Çelik, "Türkiye'de akademide bu bir ilk. Tamamen bu öğrencilere hizmet verecek ve derslik randevu usulü ile çalışmakta. Öğrenci hocasını arayıp randevu alıyor ve öğrencimiz 7 gün, 24 saat istediği anda gelebiliyor. Ayrıca Zaho, Dohok, Süleymaniye, Erbil gibi üniversitelerle ikili anlaşmalar imzaladık. Bunun için YÖK ile görüşmelerimiz sürüyor. Uzaktan eğitim fakültesini kuruyoruz. Ocak'tan itibaren özellikle Kuzey Irak'a dönük olarak Otel İşletmeciliği, Büro Yönetimi, Bilgisayar Programcılığı, İşletme, Hukuk, İlahiyat alanlarında uzaktan eğitimle hizmet vermeyi planlıyoruz. Biz Türkiye'deki en büyük bilgi işlem birimlerinden birine sahibiz" diye konuştu.

Açılış töreninde YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın “Akademi ve Sosyal ve Medya” başlıklı ilk dersi verdi ve program verilen kokteylin ardından sona erdi.

Editör: Wan Haber