YYÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencileri ve Milli Atletler Mehmet Akkoyun ve Şeref Dirli başarılarını YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile paylaştılar. Sporcularının bu başarılarından dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Prof. Dr. Battal, “Biz bu güne kadar tüm sporcularımızı sonuna kadar destekledik. Ve sonuçları da ortada. Bundan sonra da fiziksel ve eğitim altyapısına yaptığımız yatırımlar devam edecek. İnanıyorum ki sporcularımız bundan sonra daha büyük başarılara imza atacak“ dedi.


Antrenör Hüseyin Esen ise, amaçlarının yarışmalarda ülkeyi ve üniversiteyi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu ifade ederek, “Bunun için elimizden geleni yapacağız. Rektörümüz sayın Prof. Dr. Peyami Battal'a da bize verdiği destek ve gösterdiği yakın ilgi ve alaka için teşekkür ediyoruz“ dedi.
Sporculardan Mehmet Akkoyun, 3 Mayıs 2014 de Mersin'de yapılan 10 bin metre Türkiye Şampiyonası‘nda 28.45'lik derecesi ile Avrupa Büyükler 10 bin metre barajını geçerek Ağustos ayında İsviçre'de yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında yarışmaya hak kazanmış, ayrıca 10 bin metre barajını geçerek 7 Haziranda Makedonya'da yapılacak olan 10 bin metre Avrupa Kupasında yarışacak.


Diğer sporcu Şeref Dirli ise 10 bin metre yarışlarında 29.11'lik dercesi ile 7 Haziranda Makdonyada yapılacak 10 bin metre Avrupa Kupasında yarışmaya hak kazanmış ve ayrıca sporcumuz 15 Haziran’da Fransa’da yapılacak Akdeniz Şampiyonası‘nın da barajını geçerek şampiyonaya katılacak.


Rektör Battal'ı ziyaretine ayrıca Van'lı milli atlet Suat Karabulak ta katıldı. Lise öğrencisi olan ve gelecek yıl YYÜ'de olmak istediğini belirten Karabulak ise 10 bin metrede 30.03'lük derecesi ile 23 yaş altı Akdeniz Şampiyonası barajını geçerek şampiyonada yarışmaya hak kazandı.

Editör: Wan Haber