Yüzüncü Yıl Üniversitesi Senato toplantısı Van TSO’nun ev sahipliğinde gerçekleşti. Rektör Prof.Dr. Peyami Battal başkanlığında gerçekleşen senato toplantısına Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Biner, Murat Beyaz, Meclis Üyeleri Lütfi Kıran, Şefik Eren ve Yusuf Konak ev sahipliği yaptı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Üniversitenin çok önemli bir bilim yuvası olduğunu belirterek, “Ancak şehre açılmadığımız sürece bu sadece bize özel bir durum olur. Bizler bilgimizle, Ticaret ve Sanayi erbabı da sermayesi ile bir araya gelmeli. Odamız ve üniversitemiz işbirliği ile bu insanları bir araya getirmeliyiz. Kentin çok önemli bir potansiyeli var. Bunları mutlak suretle harekete geçirmeliyiz. Üniversite artık eski üniversite değil. Artık şehre daha duyarlı, şehrin hassasiyetlerinin farkında. Odamızda da aynı duyarlılığı görüyoruz. Bugün senato toplantısını burada yapmamızın en önemli sebebi, aynı amaca hizmet etme isteğimizdir. Biz üniversitemizin tüm imkanlarını bu kent için harcıyoruz” dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da Y.Y.Ü. Senato toplantısının odamızda yapılıyor olmasını çok anlamlı ve değerli bulduğumuzu bilmenizi istiyoruz diyerek sözlerine başladı. Rektör hocamızın işbirliği ve diyalogdan yana tavır alması ve bunu harekete geçirmesi bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir. Evet artık bu kentte hiçbir şey eskisi gibi olmasın. Depremden sonra büyük bir ivme kazanan kent ekonomisinin süreklilik arz etmesi gerekir. Kentimiz  gittikçe önem kazanan bir durumda. İmkanlarımız dahilinde yeni bir yönetişim stratejisi geliştirdik. Katılımcı yönetim anlayışını benimsiyoruz. Bunun için odamız içinde çeşitli kurullar kurduk. Ve hepimizin amacı da aynı. Van için neler yaparız, neler yapmalıyız. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki çok çalışmalıyız dedi.

""

Takva, Van’ın artık çevresinde yönlendirilen bir il olmaktan çıktığını belirterek “Van artık hinterlandında yöneten, yön veren bir il konumundadır. Bunu artık bu kentte yaşayan herkes, bu kentte sorumluluk sahibi olan herkes dillendirmeli. Biz artık bölge kenti durumundayız. Bunun için bize, size ve bu kenttin tüm dinamiklerine büyük görev düşüyor. Özellikle siz bilim adamları artık, bizleri yani tüccarları birer üretici haline getirmelisiniz. Bu yönde bize destek sunmalısınız. Üniversitemiz ve Odamızın yönetim kadroları işbirliğinden yana. Bu işbirliğimizi artık üretim mekanizmalarını harekete geçirmek için kullanmalıyız” şeklinde konuştu.

YYÜ Senato toplantısı katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinde bulunması ile son buldu. 

Editör: Wan Haber