Romanya’nın Cluj Kenti Gilav okulundan gelen 10 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan grup, Comenius Projesi kapsamında on günlük bir ziyaret için Van’a geldi. Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi’nin konuğu olarak Van’a gelen grubun üçüncü ziyareti YYÜ’ye oldu. YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya’yı makamında ziyaret eden grup, üniversite hakkında çeşitli bilgiler aldı. YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, ziyaretten çok memnun olduklarını, bu tür kültürel değişim ve etkileşim programlarının öğrenciler üzerinde olumlu etkilerinin olacağını belirtti.
Proje koordinatörü Süleyman Kasap ise; bu proje ile kültürel kaynaşma ve eğitim sistemlerinin karşılaştırılabilmesini amaçladıklarını, Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin de Romanya’ya giderek Romen kültürünü tanıyacaklarını anlattı. Kasap, ayrıca YYÜ’de çok iyi ağırlandıklarını, ziyaretin de çok verimli geçtiğini söyledi.


Van ziyaretleri sırasında; ortak drama gösterisi yapıp, müfredatları karşılaştıracak, tarihi ve turistik yerleri gezecek ekip, eksik olduğu düşünülen Romence-Türkçe sözlük için Van’daki öğrenci arkadaşları ile birlikte çalışacak.


YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu’nu da makamında ziyaret eden grup, Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nün eğitim olanaklarını yerinde gördü.


Kampüs sahili ve Kedi Evi’ni de gezen grup, daha sonra üniversiteden ayrıldı.

Editör: Wan Haber