Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğrencilerin yaşadığı ulaşım sıkıntısının çözümü için durakları ziyaret etti.
2 No'lu Kampüs Durağı Başkanı Kemal Çakır ve şoförlerle konuşan Rektör Prof. Dr. Battal, sorunun giderilmesi yönünde görüş alışverişinde bulundu. Öğrencilerin yaşadığı ulaşım sıkıntısı ile ilgili bir açıklamada bulunan Rektör Battal, sorunun giderilmesi ve alınması gereken önlemlerle ilgili sürekli belediye ve başkanlarla görüştüklerini belirtti. Belediyenin, sorunun çözümü için ileriki süreçte hatlara yeni otobüsler alacağını, bu otobüslerde Akbil sisteminin olacağını ve otobüslerde kamera sisteminin kurulacağını ifade eden Battal, "Yeni otobüsler alınıncaya kadar olan bu süreçte öğrencilerimizin hem hiçbir sorun yaşanmaksızın duraklarda fazla beklemeden hem de daha nazik, daha düzgün ve daha insani ortamda taşınmasını istiyoruz" dedi.
Öğrencilerin yolculuk esnasında bazı sıkıntılar yaşadığını ve kendilerine sürekli şikayetlerde bulunduklarını da ifade eden Battal, "Bu sorunları hem yazılı hem de telefonlarla başkanlarımıza bildiriyoruz. Bunun yanında sorunun çözümü için sürekli yakalarına yapışıyoruz. Ne zaman sorun çözülecek ve standartlara uygun hizmet verilecekse o zaman da biz kendilerine teşekkür yazısını göndereceğiz. Ancak şu anda ne öğrencilerimiz ne de bizler memnunuz" şeklinde konuştu.
Öte yandan 2 No'lu Kampüs Durağı Başkanı Kemal Çakır da, sorunun giderilmesi için belediye ile yazışmaların hızlandırıldığını ve son aşamaya gelindiğini söyledi.
(ATL-Yİ-Y)

24.01.2013 12:15:57 TSI

Editör: Wan Haber