ARİF ASLAN /DİHA

Kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) ulaşım, öğrenciler için tam bir işkenceye dönüştü. Sabah saatlerinde okula gitmek için durakta dondurucu soğuklarda bekleyen öğrenciler için dönüş yine sorun. Havanın kararmasına rağmen saatlerce kuyrukta bekleyen öğrenciler, tıka basa dolan otobüs ve minibüslerde sıra kendilerine geldikten sonra merkeze gelebiliyor. Yarım saatlik yolu ayakta bekleyerek gelen öğrenciler, yaşadıkları soruna çözüm bekliyor.

Saatlerce soğuk havada sıra bekliyorlar

Recep Değirmencioğlu adlı öğrenci, merkeze gitmek için bir saatten fazla beklediğini belirterek, araçların yetersiz olduğunu söyledi. Değirmencioğlu, artık bu duruma çözüm bulunmasını istedi. Berna Yaşar adlı öğrenci ise, her gün soğukta beklediği için hasta olduğunu belirterek, bazen 2 saate yakın araca binmek için beklediğini ifade etti. Yaşar, Dr. Dursun Odabaşı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin üniversite kampusu içine yapılmasıyla yolcu sayısının arttığını söyledi. Hastaneye gelen yurttaşların ve öğrencilerin aynı araçları kullandığını belirten Yaşar, kampus içerisinde ulaşım ücretsiz olması gerekirken, kendilerinden ücret alındığını dile getirdi.

'Ayakta gitmek istemiyorum'

Mikail Haskanlı isimli öğrenci ise, 20 dakikadır soğukta beklediğini belirterek, artık rektörlüğün veya belediyenin bu soruna bir çözüm bulmasını istedi. Haskanlı, sürekli oturarak gitmek için uzun süre sıra beklediğini ve eğer parasını verecekse uzun süren yolculuğu oturarak gitmek istediğini belirtti. Haskanlı, 6 saat dersten sonra da bir de ayakta gitmenin kendileri için işkenceye dönüştüğünü kaydetti.

Editör: Wan Haber