Erdoğan'ın ODTÜ'ye gelişiyle okullarına sahip çıkan öğrencilerin ve öğretim üyelerinin direnişine karşı tepki açıklamaları yapan üniversite yönetimlerinden biri olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yönetimi, öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı.

Yüzüncü Yıl Üniversite'sindeki Türkiye Komünist Partili öğrenciler, yaptıkları açıklamada, "YYÜ öğrencilerinin yüzü, sahte temsilciler gibi AKP’ye, padişaha değil, Türk ve Kürt emekçilerine, depremde bir kez daha mağdur edilmiş yoksul Van halkına dönüktür. YYÜ yalaka ve kindar nesle teslim edilmeyecektir" denildi.

TKP'li Öğrenciler'in "YYÜ kindar ve yalaka nesle teslim edilmeyecektir" başlıklı açıklaması şu şekilde:

"Geçtiğimiz günlerde YYÜ Öğrenci Konseyi Genel Sekreteri İbrahim Özdemir, yaptığı açıklama ile ODTÜ öğrencilerini kınadığını belirtmiştir. Öğrenci konseyini oluşturan 40 kulüpten 4'ünü arkasını alarak yapılan bu açıklama, başbakana zübük misali yapılan rektör desteklerinden sonra, bu defa yalaka öğrenci desteğinin utanç verici örneğini oluşturmuştur.

ODTÜ’lü öğrencilerin geleceklerine, memleketlerine sahip çıkmalarını, kendini padişah yerine koyan başbakana boyun eğmemelerini ancak yalaka bir anlayış, ”ülke çapında uzay teknolojisi alanında atılan büyük bir adımın bir kısım öğrenci tarafından gölgelenmeye çalışmak” olarak yorumlayabilir. Bilimden, kalem tutmaktan bahseden bu öğrenci sekreteri, bu açıklamayı yapmadan önce kalan 36 kulüp temsilcilerine acaba danışmış mıdır? Belli ki padişahın diktatörlüğünden çok erken yaşlarda nasibini alan açıklama sahipleri, getirildikleri temsilcilikler ile kendi kişisel geleceklerini sağlama almaya çalışmaktadır. İşte bu yüzden yalakadırlar.

Deprem koşullarında, günde beş sınava giren, yemekhane kuyruğunda saatlerce bekleyen, sıkıştırılmış eğitimlerle bilimsel eğitimden giderek uzaklaştırılan, konteynerlerde bazen susuz bazen elektriksiz günler geçiren YYÜ öğrencilerinin sıkıntılarını ağızlarına dahi almayan bu temsilciler, şimdi karşımıza çıkıp, ODTÜ öğrencilerini kınıyorlar. Bizler de TKP’li YYÜ öğrencileri olarak sizleri kınıyoruz.

Memleketine sahip çıkarken, karşısında binlerce polis bulan ve AKP şiddetini de boşa çıkaran ODTÜ'lüler sadece başbakanı değil, belli ki sizi de çok kızdırmış. ODTÜ’lülerin eyleminin tüm üniversitelilere mal edilmemesi gerektiğini belirtmişsiniz. Bizler de sizin açıklamanızı tüm YYÜ öğrencilerine mal edilemeyeceğini biliyoruz. Çünkü, ODTÜ’lünün yaptığını deprem koşullarında defalarca basın açıklaması yapan, rektörlüğe yürüyen, AFAD ve valiliğin reva gördüğü koşullara boyun eğmeyen YYÜ öğrencileri de yapmıştır. Üniversiteliye, okumuş insana, geleceğin aydınına emekçisine de bu yakışır.

Üniversiteliler, bu ülkenin gençleri, memleketimiz AKP diktatörlüğünden, sömürüden, paralı eğitimden kurtulana kadar ayakta olacaktır. AKP’nin üniversiteye ekmeye çalıştığı kindar nesil tohumu tutmayacaktır. Bu ülkenin emekçi çocukları, üniversiteli gençliği, patriotları da AKP’yi de hazmetmediğini başta ODTÜ olmak üzere göstermiştir.

TKP’li YYÜ öğrencileri olarak, ODTÜ’lü kardeşlerimizi selamlıyoruz. Yoksul Türk ve Kürt emekçi çocuklarının doldurduğu YYÜ öğrencilerinin yüzü, sahte temsilciler gibi AKP’ye, padişaha değil, Türk ve Kürt emekçilerine, depremde bir kez daha mağdur edilmiş yoksul Van halkına dönüktür. YYÜ yalaka ve kindar nesle teslim edilmeyecektir.

Türkiye Komünist Partili YYÜ Öğrencileri" soL

Editör: Wan Haber