YYÜ Öğrenci Toplulukları: Konsey Bizi Temsil Etmiyor

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Orta Doğu Üniversitesini ziyaret etmesi ve ardından meydana gelen olaylar üzerine birçok üniversite rektörü ve öğrenci konseyin ODTÜ’yü kınamasına karşı tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi yaptığı açıklama ile ODTÜ’lü öğrencilerin şiddet yoluyla illegal yapılanmalara hizmet ettiğini iddia ederek öğrencilerin taş, sopa, Molotof, atmayıp ülkenin yararına uzaya uydu fırlatmalarını istemişti. Konseyin bu açıklamalarına karşı Yüzüncü Yıl Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları ortak yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak Öğrenci Konseyinin kendilerini temsil etmediğini belirterek ODTÜ’ye destek verdiklerini açıkladılar.

ODTÜ DEMOKRATİK HAKKINI KULLANMIŞTIR

Öğrenci toplulukları yaptıkları yazılı açıklamada ODTÜ’lü öğrencilerin demokratik protesto haklarını kullandıklarını ancak buna karşı polisin gaz bombası, cop ve şiddet ile karşılık verdiğini belirtti. Topluluklar  yapılan kınama açıklamalarına göre ‘Göktürk-2 uydusu mimarlarının ODTÜ’lü akademisyen ve öğrencilerle uzaktan yakından alakası olmadığını çünkü onlar Molotof yapmakla meşgul olduğunu  belirterek  asıl bilinmesi gerekenin  ODTÜ’lü öğrenci arkadaşlarının eylemlerinin söz konusu uydunun fırlatışı ile olmadığı , en doğal hakları olan protesto haklarını; yeni YÖK yasa taslağı, patroit füzeleri, roboski  katliamı, tutuklu öğrencilerin durumunu ve üniversitelerdeki baskıları protesto etmek amacıyla kullandıklarını söylediler.

KENDİ ÖĞRENCİSİNİN YANINDA OLMAYAN ODTÜ’YÜ KINAYAMAZ

Öğrenciler  Van’da yaşanan depremlerden sonra meydana gelen bir çok sorunlarının  göz ünündeyken hiçbir zaman öğrencilerin yanında durmayıp, lehlerine açıklama yapmayan, üniversite yönetiminin her dediğini sorgulamadan onaylayan, siyasi parti üyesi gibi hareket eden ve konsey başkanlığı şaibeli olan seçilmemiş bir konsey başkanının Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri adına ODTÜ’yü kınamasının kabul edilir bir durum olmadığını belirtiler.

BİLİMİ, BARIŞI, KARDEŞLİĞİ VE DEMOKRASİYİ SAVUNMAYA ÇAĞIYORUZ.

Öğrenci toplulukları açıklamalarının sonunda Yüzüncü Yıl Üniversitesinde faaliyet gösteren topluluklar olarak Öğrenci Konseyini ve üniversite ’de konseyi destekleyen toplulukları kınadıklarını belirterek ODTÜ’nün yanında olduklarını  belirterek, tüm öğrencileri, akademisyenleri ve çalışanlarıyla demokrasiden, özgürlükten, bilimden yana öğrenci temsilcilerini; bilimi, barışı, demokrasiyi ve kardeşliği savunmaya çağırdılar.

Öğrenci Toplulukları

Antropoloji Topluluğu

Edebiyat Topluluğu

Ekonomi Topluluğu

Kitap ve Münazara Topluluğu

Mimarlık Bölümü Topluluğu

Rock Topluluğu

Sinema Topluluğu

Sosyoloji Topluluğu

Tiyatro Topluluğu

BİZE ODTÜ’YÜ KINAYACAKLARINI SÖYLEMEDİLER

Öğrenci Konseyinin yaptığı basın toplantısına katılan bazı öğrenciler ise kendilerine konsey tarafından üniversitenin tanıtımı için fotoğraf çekileceği söylendiğini ve bu nedenle o toplantıya katıldıklarını söylediler. Öğrenciler Facebook’ta kurulan ‘’Yyü öğrenci konseyi beni temsil etmiyor’ adlı sayfaya gönderdikleri mesajlar ile kendilerinin kandırıldıklarını iddia ettiler.. İşte sayfaya gönderilen ve yayınlanan o mesajlar.  Öğrencilerden Hakan Siyahtaş gönderdiği mesajda ‘Ben ve yanımda oturan ferdi arkadaşım ile başka bir arkadaşımız buraya kandırılarak çağrıldık. Öğrenci konseyi tarafından kandırıldık yoksa bizim de ODTÜ’ye desteğimiz tamdır.bu foto tamamen kandırılıp çekilmiş bir fotodur. Sizden ricamız 3 arkadaşımızın  öğrenci konseyi tarafından kandırılmıştır diye gönderi yayınlamanız çünkü ailemiz ve arkadaşlarımız bunları gördükçe biz daha da zor durumda kalıyor ve onların yüzüne bakamıyoruz.’ dedi. Basın toplantısına katılan bir diğer öğrenci Ferdi Aksoy ise ‘ o toplantı da bende varım yanlış bilgi vererek bizi oraya çağırdılar adam bulamayınca insanları yalan bilgiler ile oraya getirdiler.’ dedi. Yine üniversite içerisinde dolaşan bir söylentiye göre öğrenci konseyi adına basın açıklamasını okuyan Konsey Genel Sekreteri İbrahim Özdemir’in öğrencilerden gelen tepkiler üzerine görevinden istifa ettiği iddia ediliyor.

Editör: Wan Haber