Kurdele kesimi ardında konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal; konseyin yaptığı işleri takip ettiğini ve çok önemli işlere imza attığını belirtti. Prof. Dr. Battal, “Özellikle köylere kadar gidip ilkokul öğrencileriyle ilgilenmelerini, toplumsal sorunlara dikkat çekmek amacıyla yaptıkları çalışmaları çok önemsiyorum. Bu merkez hem çalışmalarınızı kolaylaştıracak hem de öğrenciler size daha kolay ulaşacak. Merkezin görünümü, hem de iç donanımı çok güzel olmuş. Bu binadaki en geniş mekânı öğrenci konseyimize tahsis ettik. Biz rektörlük olarak verdiğimiz desteği bundan sonra da arttırarak devam ettireceğiz. Ben size çocuklarım gibisiniz demiyorum, çocuklarım diyorum. Bunun da gereğini yapmak borcumuzdur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim, umarım hayırlı uğurlu olur” şeklinde konuştu.


Yurt-Kur Bölge Müdürü Mehmet Necip Ocak ise, öğrencilere bundan sonra da maddi ve manevi her türlü desteği vereceklerini söyledi.


Vermiş olduğu destekten dolayı Rektör Prof. Dr. Peyami Battal’a konsey adına bir plaket sunan YYÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Çakar, “Kurulduğu günden bu yana konseyimizin yanında olan ve bizden desteğini hiç esirgemeyen rektörümüze teşekkür ediyoruz” dedi.


Yapılan ikramların ardından etkinlik, Prof. Dr. Peyami Battal’ın öğrenciler ile sohbet etmesi ile son buldu.


Açılışa YYÜ SKSD Daire Başkanı Kemal Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Wan Haber