Vansesi Gazetesi'nden İlhan Siyahtaş'ın haberine göre; Dönemin Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetinden 44 yıl sonra  Vanlıların yoğun girişim ve mücadeleleri neticesinde 1982 yılında Atatürk'ün doğumunun 100. yılı anısına  kurulan YYÜ değişim ve dönüşüm yaşıyor.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal tarafından Zeve Yerleşkesi'nde 33 yıl sonra başlatılan  peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında YYÜ merkezi sayılan fakülte, rektörlük ve diğer sosyal birim yollarının kesiştiği noktada Alle Yolu projesi hayata geçiriliyor.   

Türkçe karşılığı ağaçlıklı gezi yolu, meydan anlamına gelen proje fakülte yollarında sürdürülen yapım çalışmaları ve çevre düzenlemesiyle birlikte tamamlandığında üniversiteye yakışan modern kimlik kazandıracak.

Öğretim görevlileri, öğrencilerin, kentten üniversiteye giden insanların huzurlu, mutlu zaman geçirebilecekleri, yürüyüş yapabilecekler yaşam alanı yalnızca yayalara açık olacak.  Sosyal donatılara sahip mimari proje kapsamında doğal çevreyle uyum sağlayacak çeşitli ağaç, çiçek ve süs bitkileri dikilecek.

YYÜ Zeve Yerleşkesi'nin 33 yıl sonra çorak, plansız, bakımsız eğitim kurumuna ve Van'a yakışmayan görünümden kurtularak modern görünüm ve yeşil yapıya kavuşması akademisyenler,  personeller ve öğrenciler arasına memnuniyet yarattı. YYÜ'nün modern, doğal görünüme, yaşanılabilir yapıya kavuşmasında çok geç kalındığını belirten öğretim görevlileri, personel ve öğrenciler başlatılan çalışmaların heyecan verici olduğunu dile getirdiler.  

Editör: Wan Haber