YYÜ Ziraat Fakültesi önünde gerçekleştirilen şenliğe Van Valisi Münir Karaloğlu, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, YYÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Vali Karaloğlu ile Prof. Dr. Battal’ın faytona binerek alana gelmeleriyle başlayan şenlikte öğrenciler tarafından kendilerine çiçekler sunuldu.

Ardından Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi ile Prof. Dr. Battal’ın birer kısa konuşma yapmasıyla birlikte Van Valisi Münir Karaloğlu da öğrencilere üniversitelerine sahip çıkmaları konusunda uyarılarda bulundu. Koca bir yılı daha geride bırakarak, finallerin bitimiyle yeni mezunların verileceğini anlatan Vali Karaloğlu, “Son sınıf öğrencilerimiz finallerden sonra iş hayatına atılacaklar. Önümüzdeki yaşantılarda mezun olacaklara başarılar diliyorum. Özgüveni yüksek yarınlara güvenle bakan, ülkesinin problemleriyle ilgilenen, dünyayı takip eden ve teknolojik gelişmelere açık bir gençlik istiyoruz ve arzuluyoruz. Onun için de ülkemizin önemli bir kaynağını en büyük payını da eğitime ayırıyoruz. Artık dünyada yetişmiş insan gücü, bilgiyi iyi kullanan gençliği olan ülkelere nasip olacak. Onun için bizde gençlerimizi önemsiyoruz, sizin daha iyi eğitim almanız için gece gündüz çalışıyoruz. Sevgili gençler bu üniversite bizim, bu Van bizim, bu ülke bizim. Üniversitemizi de şehrimizi de ülkemizi de el birliğiyle gönül birliğiyle sevgiyle muhabbetle kardeşlikle geleceğe taşımalıyız. Ben tekrar şenliğin hayırlı olmasını diliyorum mezun olanlara da başarılar diliyorum” dedi.
 

Yapılan konuşmanın ardından Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi tarafından Valisi Münir Karaloğlu ile Prof. Dr. Battal’a birer plaket takdim edildi. Daha sonra stantları gezen Vali Karaloğlu, daha sonra YYÜ folklor ekibinin gösterisini izledi. Ardından kendisiyle birlikte olanlarla halaya dahil olan Vali Karaloğlu, ikramlardan da tattıktan sonra şenlik alanından ayrıldı.
 

İki gün sürecek olan Başak Bayramı’nda öğrenciler açık hava konserleri ile coşacak. Emrah Turanlı, Özgün ve Kadir Adıgüzel’in vereceği 3 açık hava konseriyle katılımcılara doyumsuz bir gün yaşatılacağı belirtildi.

Editör: Wan Haber