Trabzonspor-Fenerbahçe maçında sahaya atlayıp çizgi hakemi Volkan Bayarslan’a saldıran 17 yaşındaki O.M., gözaltında tutulduğu çocuk şubeden polislerin telkini üzerine gülerek çıktığını öne sürdü.

Beyaz TV’deki Derin Futbol progamında konuşan O. M., muhabir Devrim Zengi’nin,“Çocuk şubeden çıkarken gülüyordun, yüzün gülüyordu, insanlar seni alkışladılar…” demesi üzerine şunları söyledi:

“Yüzün gülüyordu değil, polis ağabeyler dedi ki; ‘Ne yaptıysan ne ettiysen yüzün gülsün.’ Ben kafamı kapatsaydım, dediler; ‘Kafanı kapatmanın hiçbir anlamı yok. Vatan haini değilsin.’ Arkamdaki arkadaş da öyle dedi.

Ne olmuştu?

Trabzonsporlu taraftarlar, Fenerbahçe’nin dördüncü golünün ardından yönetimi ve teknik direktör Hami Mandıralı’yı istifaya çağırdı. Bir grup taraftar da sahaya arkasını dönerek uzun süre alkış tuttu.

88’inci dakikaya gelindiğinde maç 4-0’ken tribündeki ağ gerili direk yıkıldı. Koltuklar sökülüp sahaya fırlatılmaya başladı. Olup bitenlere rağmen maça yeniden başlandı. Ancak bir dakika sonra tribünden bir Trabzonspor taraftarı sahaya girdi ve çizgi hakemi Volkan Bayarslan’a arkadan saldırarak yere düşürdü. Saldırgan, hakeme hem yumruk hem tekme attı. Bayarslan kendini saldırgandan ancak görevlilerin müdahelesiyle kurtarabildi.

Başka taraftarlar da sahaya girerken futbolcular ve hakemler soyunma odasına gitti.

Maç durduktan bir süre sonra Digitürk de yayını kesti. Kısa süre sonra da maçın tatil edildiği haberi geldi.

Saldırgan gözaltına alınırken hakem heyeti de stad polisine ifade verip saldırgandan şikayetçi oldu. O.M., adliyeye sevk edilirken, kapıda bekleyen bir grup, “Helal olsun” ve “Trabzon senin arkanda” diye bağırdı.

Maçın sonucuna ilişkin kararı Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu verecek. O.M. tarafından saldırıya uğrayan çizgi hakemi Bayarslan, “Aslında o darbeleri engellerdim. Ama kalbime gelen tekme beni düşürdü. Önce sahada sonra soyunma odasında nefesim kesildi” dedi.

Editör: Wan Haber