Datça'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen, Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu'nun 7'incisi bu yıl 23 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek.
Türkiye'nin ilk ve tek kış yüzme maratonunda, yurt içi ve yurtdışından yüzlerce sporcu Datça'da buluşuyor.
Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi'nin öncülüğünde, sivil toplum kuruluşları ve kişilerin oluşturduğu bir komite tarafından hazırlıkları sürdürülen organizasyona, şuana kadar 250 sporcu kaydını yaptırdı.
Sivil inisiyatifi maratonun içine dâhil ederek katılım ve sahiplenmeyi arttırmayı hedefleyen etkinliğin, bu yıl çok daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Bugün yüzme maratonuna katılacak yüzücülerin ilk gurubu kumluk plajından denize açılarak cumartesiye hazırlandı. Bu yılki etkinliğin onur konuğu milli yüzücümüz Ersin Aydın olacak. İlçe merkezindeki Kumluk plajında, 23 Şubat Cumartesi günü saat 12.00'de Ersin Aydın tarafından başlangıcı yapılacak olan maraton, Kumluk Plajı ile Fener adası arasındaki 5 kilometrelik uzun parkur ve Kumluk plajı ile Club Datça Tatil Köyünün iskelesi arasındaki 1,5 kilometrelik kısa parkurda yapılacak. Maraton akşamı yapılacak madalya töreninde ise Sayın Ersin Aydın ile yüzme üzerine bir sohbet düzenlenecek
Türkiye'de kış aylarında yapılan ilk ve tek açık deniz kış yüzme maratonu olan etkinliğe, başta Türkiye ve Yunanistan olmak üzere İsveç, Alman ve Amerikalı amatör ve profesyonel yüzücüler ilgi göstermiş olup bu ilgi her geçen yılı aratıyor.
(MÖ-MB-İK)

19.02.2013 20:26:59 TSI

Editör: Wan Haber