Kandıra ilçesine bağlı bir köydeki araziye kapatılan yüzlerce köpek yağmur ve çamurda aç susuz hayat mücadelesi veriyor. Köpeklerin içler acısı hali görenleri ürkütüyor.
Seyitaliler köyünde özel bir barınağa koyulan yüzlerce köpek tel örgülerle çevrili arazide tutuluyor. Hiçbir yaşam koşulunun bulunmadığı sözde barınakta tutulan köpeklerin görüntüsü vicdanları sızlatıyor. Herhangi bir yetkilinin bulunmadığı, sahibinin de gelmediği öğrenilen alanda sadece derme çatma prefabrike yapılar ve çamur içinde köpek barınakları bulunuyor. Köy sakinlerinin iddiasına göre açlıktan birbirini parçalayacak hale gelen köpekler zaman zaman birbirlerine saldırıyor. Tel örgülerin ardındaki köpeklerin vücutlarındaki yaralar da dikkat çekiyor.
Yaklaşık 300 hayvanın tutulduğu tahmin edilen arazide birçok cinsten köpek bulunuyor. Köpeklere yardımcı olmak isteyen hayvanseverler arazi özel mülk olduğu için sadece tel örgülerin ardından köpeklere yiyecek atarak yetiniyor.
2008'den beri köpeklerin orada tutulduğu iddia edilirken birçok şikayette bulunulmasına rağmen sadece 800 TL para cezası uygulandığı ileri sürüldü.
(MA-HO-Y)

24.12.2012 16:31:37 TSI

Editör: Wan Haber