Adana'da bir kişi, otomobilini park ettikten sonra kilitlerken pusuya yatan hırsız, aracın kapısını hafifçe çekip açık kalmasına sağlayıp yüzlerce kişinin göz önünde lap topu çalması güvenlik kameraları tarafında saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi'nde meydana geldi. Ömer Ö, Adana'nın en kalabalık caddesi olan Çakmak Caddesi'nde otomobiliyle alışverişe gelen bir kişiyi takibe aldı. Şahıs, otomobiliyle caddeye gelip aracını park etmeye çalıştığı sırada Ömer Ö, otomobilin arka kapısına hafifçe dokunarak açık kalmasını sağladı. Müşteki hızlıca alışverişe giderken zanlı da karşı tarafa doğru gidip tekrar otomobilin yanına geldi. Cadde kalabalık olmasından dolayı bir süre etrafına bakınan hırsız, daha sonra açık bıraktığı kapıyı açarak lap topu alıp boynuna astıktan sonra çok rahat bir şekilde olay yerinden uzaklaştı.
Caddedeki yüzlerce kişinin önünde gerçekleşen hırsızlık mobese kameraları tarafından saniye saniye görüntüledi. Müşteki, alışverişten çıktıktan sonra otomobilinde lap topunun olmadığını fark etti. Hemen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği'ne şikayette bulundu. Şikayet üzerine caddede bulunan mobese görüntülerini inceleyen polis, zanlının kimliğini tespit edip evine operasyon yaptı, ancak bulamadı. Bunun üzerine polis, zanlıyı Saydam Caddesi'nde yine lap top çalarken suç üstü yakaladı. Zanlının hırsızlıktan çok sayıda kaydı olduğu, uyuşturucu bağımlısı olduğu için hırsızlık yaptığı ortaya çıktı. Şahıs, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Zanlının, adliyeye sevki sırasında uzun süre esneyip rahat hareketlerle gitmesi dikkat çekti.
(FKE-AKL-Y)

19.01.2013 10:14:29 TSI

Editör: Wan Haber