Çorlu İlçe Müftülüğü tarafından Hizmet İçi Eğitim Çalışmaları kapsamında düzenlenen yüz yüze vaaz eğitimini başarıyla tamamlayan din görevlilerine başarı belgeleri Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt'ün de katıldığı törenle verildi.
Çorlu İlçe Müftülüğü tarafından Hizmet İçi Eğitim Çalışmaları kapsamında düzenlenen ve Çorlu şehir merkezi ile bağlı belde ve köylerde yer alan camiler ile Kur'an Kurslarında görev yapan din görevlilerinin katıldığı yüz yüze vaaz eğitimlerinin ardından kursiyerlere belgeleri verildi.
Çorlu Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen başarı belgesi takdim törenine katılan Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt: "Diyanet İşleri Başkanlığımızın yüz yüze vaaz projesi kapsamında Çorlu'da görev yapan bütün arkadaşlarımız için müftülüğümüz bu kursu başlattık. Çorlu Müftülüğü bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından verilen eğitimlerin ardından din görevlilerimiz camilerinde yüz yüze vaaz verebilecekler. Din görevlisi arkadaşlarımız zaten bu vaazları verebiliyorlardı. Bu kurslarda emeği geçen ve katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Müftü Söğüt, yüz yüze vaaz eğitimlerinin ardından kurslara katılan din görevlilerinin sınava tabi tutulduğunu da belirterek: "Komisyonumuz yüz yüze vaaz için din görevlilerimize konular ve bu konularda vaaz etmeleri için belirli bir süre verdi. Bu süre içerisinde vaaz gerçekleştiren ve başarılı olan din görevlilerimize başarı belgeleri takdim edeceğiz" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt ve Müftü Vekili Mehmet Bican yüz yüze vaaz eğitiminde başarılı olan din görevlilerine başarı belgelerini takdim ettiler.
(SŞ)

25.01.2013 17:44:15 TSI

Editör: Wan Haber