Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan 20 yaşındaki Uğur Acar, Isparta'nın Davraz Kayak Merkezi'nde kar keyfi yaptı. Kızak ve naylonla kayan Acar, çocuklar gibi eğlenirken kartopu oynamayı ihmal etmedi.
Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği, Isparta Davraz Kayak Merkezi'ne gezi düzenledi. Böbrek hastalarının yer aldığı geziye Türkiye'nin ilk yüz nakli olan hastası Uğur Acar da katıldı. Kızakla karda kayan Acar, kartopu oynayıp teleferiğe bindi. Kızak ve naylonla kayan Acar, zaman zaman düştü. Karda yuvarlanan Acar, hayatında ilk kez kayak yapmanın mutluluğunu yaşadı. Acar'a kayak merkezinde bulunan vatandaşlar ilgi gösterdi. Acar'la fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı.

ACAR'IN ZİRVEDE KAR KEYFİ
21 Ocak'ta nakil yüzüyle birinci yılı geride bırakacak olan Uğur Acar, şöyle konuştu: "Daha önce hiç kayak yapma fırsatım olmadı. Bu nedenle ayrı bir heyecan duyuyorum. Kayak yapmak çok eğlenceliydi. Hayatımın en güzel günlerinden birini yaşadım. Hayat yaşamaya değer. Naklin üzerinden bir yıl geçti. Yüzümü her geçen gün daha iyi hissediyorum. Her türlü mimiği yapmaya başladım. Mimiklerimi normal insanlar kadar kullanamasam da hayatımdan memnunum. Sıcağı soğuk havayı da hissediyorum. Karın soğuğunu yüzümde hissettim. Organ bağışlayacak olanlara buradan sesleniyorum; organlarını bağışlayıp hayat kurtarsınlar. İnşallah organ bekleyen insanlara da şans güler ve benim gibi normal bir yaşantı sürme fırsatı bulurlar."
Acar, bugünlere gelmesini sağlayan doktorlar Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibine ayrıca Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'ye teşekkür etti.

ZİRVEDE ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
Organ Nakli Derneği Başkanı Mehmet Şahan ise şunları söyledi: "Dernek olarak böbrek hastalarıyla ve nakil olan arkadaşlarla birlikte il il geziyoruz. İnsanları organ bağışı yapmaya çağırıyoruz. Bugün hastalarımıza moral olması amacıyla Davraz'a geldik. Kayak merkezinin zirvesinde organ nakli pankartını açtık. Türkiye'de 70 bin böbrek hastası var. Bu hastaların sağlığına kavuşabilmesi için organ nakli olmaları gerekiyor. 'Bugün biz yarın belki siz' sloganımızla organ bağışına dikkat çekmeye çalışıyoruz."
(İA-HO-Y)

06.01.2013 15:36:43 TSI

Editör: Wan Haber