Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca gençlerin sosyalleşmesine, kişisel gelişimlerinin oluşmasına, kendilerini ifade edebilmelerine, öz güvenlerinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Yüz Güler Yüz" projesi kapsamında 50 genç, Türk Havayolları'nın tarifeli seferiyle Ankara'ya gönderildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Yüz Güler Yüz" projesi kapsamında, hayatlarında ilk kez uçağa binerek tatile çıkan 50 genci; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Yenigün, Adıyamanspor Kulübü Başkanı Hüseyin Koç, Adıyaman Havaalanı'ndan Ankara'ya uğurladı.
İlk kez uçağa binmenin heyecanını yaşayan gençler, havaalanında il protokolü tarafından uğurlanırken, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Yüz Güler Yüz" projesi çerçevesinde tatil imkanı bulduklarını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
50 erkek 50 bayan olmak üzere 100 kontenjan dahilinde havayoluyla Ankara'ya, Ankara Havaalanı'ndan da hızlı trenle Konya'ya 4'er günlük ücretsiz kültürel geziye katılacak olan ilk 50 erkek grubun tatile çıktığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, projenin gençler için özenle hazırlandığını söyledi.
Hayatlarında ilk kez uçağa binerek ücretsiz tatil imkanı sağladıkları gençlerin, Adıyaman'ı temsil edecek şanslı kişiler olduğunu kaydeden Bağcı, "Geziye katılan gençler derslerinde başarılı, çevresi ve okul idaresi tarafından beğenilen, daha önce havayoluyla hiç seyahat etmemiş, gençlik merkezimiz aktif üyesi 16-20 yaş aralığındaki orta öğretim veya dershane öğrencilerinden seçildi. Amacımız devletimizin imkanlarıyla gençlerimizin yeni yerler görerek, bilgilerini ve vizyonlarını geliştirmelerine katkı sağlamak. Sayın Valimiz başta olmak üzere gençlerimizi uğurlamaya gelen il protokolüne teşekkür eder, gençlerimize iyi bir tatil geçirmelerini dilerim" dedi.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, "Gençler geleceğimizin teminatı olmakla birlikte, ilimizi temsil eden seçkin gruplar olarak keyifli ve güzel bir tatil yapacak. Bakanlığımızın hayata geçirmiş olduğu bu proje sayesinde gençlerimiz ilk kez uçağa binerek tatil imkanı bulacak. Ankara'dan hızlı trenle Konya iline gidecek olan gençlerimize iyi yolculuklar diliyor, projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Adıyaman'dan Ankara'ya tatile giden ilk 50 kişilik erkek grupla birlikte il protokolü, havaalanında hatıra fotoğrafı da çektirdi.
(CK-SO-Y)

28.01.2013 14:55:39 TSI

Editör: Wan Haber