Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projesi olan "Yüz Güler Yüz" projesi kapsamında, hiç uçağa binmeyen 50 erkek öğrenci Uçakla Ankara'ya oradan da hızlı trenle Konya'ya gönderildi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın projeleri gençler için büyük bir şans oldu. Erzurum'dan da, hayatında uçağa binmeyen 50 erkek öğrenci uçakla Ankara'ya oradan da hızlı trenle Konya'ya gönderildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, "Yüz Güler Yüz" proje kapsamında Erzurum'dan, önce Ankara'ya ardından da Konya'ya giden öğrencilere yolculuk öncesi moral yemeği verildi. Palandöken Kayak Merkezi'nde bulunan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programa, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Rahmi Aksoy, Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Şinasi Polat, Mali İşler Şube Müdürü Memduh Ceyhan, Yakutiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Gençlik Merkezleri Müdürü Köksal Kaçmaz öğrenciler katıldı. Neşeli bir ortamda geçen moral yemeğinde Gençlik Merkezleri'nden gelen genç müzisyenlerde yemekte mini bir konser vererek öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı.
Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Aslan, projenin amacının gençlerin birbirleriyle tanışması, kaynaşması ve ülke genelindeki zenginlikleri yerinde görmelerini sağlamak amacıyla hazırlandığını söyledi. Projenin Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini kapsadığını belirten Aslan, "Gezi programlarına ilk etapta erkek ardından kız öğrenciler dahil olacak. İlk dönemde 50 erkek öğrencimiz yolculuğuna çıkacak. Erzurum'dan, Ankara'ya uçakla daha sonra hızlı trenle Konya'ya gidecek olan öğrencilerimiz, Perşembe günü kente dönecek. 4 Şubat da ise 50 kız öğrencimiz yine aynı şekilde geziye gidecek. Programa katılacak olan öğrencilerimiz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kaymakamlıklar tarafından belirlendi. Projenin güzel bir şekilde geçeceğini ümit ediyorum" dedi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Müdürü Köksal Kaçmaz'da proje kapsamında yemeğe katılan davetlileri ve öğrencileri bilgilendirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Rahmi Aksoy'da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından hazırlan projeleri başarı ile yürütmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu öğrencilerimiz hayatlarında ilk kez uçağa binecekler. Hızlı treni görecekler. Mevlana'nın diyarına giderek Konya'nın tarihi ve kültürel yerlerine gezecekler. Kendilerine güzel bir gezi ve iyi yolculuklar diliyorum" dedi.
(AA-AA-Y)

28.01.2013 13:37:00 TSI

Editör: Wan Haber