Gençlerin sosyalleşmesine, kişisel gelişimlerinin oluşmasına, kendilerini ifade edebilmelerine, öz güvenlerinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Yüz Gülen Yüz" projesi kapsamında, 50 kız öğrenci uçakla Ankara'ya gönderildi.
"Yüz Gülen Yüz" projesi kapsamında, hayatlarında ilk kez uçağa binerek seyahate çıkan 50 kız öğrenci, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ile beraberindekiler tarafından Adıyaman Havaalanı'ndan Ankara'ya uğurlandı.
İlk kez uçağa binmenin heyecanını yaşayan öğrenciler, uçakla seyahat yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyerek, devletin sağladığı bu imkanlardan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.
Adıyaman'da 50 erkek 50 kız olmak üzere 100 kontenjan dahilinde öğrenciler, havayoluyla Ankara'ya, Ankara'dan da hızlı trenle Konya'ya 4'er günlük ücretsiz kültürel geziye katılıyor. İlk olarak 50 erkek öğrencinin gönderilmesinin ardından, ikinci 50 kişilik kız grubu da tatile çıktı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, projenin gençler için özenle hazırlandığını ve tüm seyahatlerinin özenle hazırlandığını aktardı. Hayatlarında ilk kez uçağa binerek ücretsiz seyahat imkanı sağladıkları gençlerin Adıyaman'ı temsil edecek şanslı kişiler olduğunu belirten Bağcı, "Geziye katılan gençler derslerinde başarılı, çevresi ve okul idaresi tarafından beğenilen, daha önce havayoluyla hiç seyahat etmemiş, gençlik merkezimizin aktif üyesi, 16-20 yaş aralığındaki orta öğretim veya dershane öğrencilerinden seçildi. Amacımız devletimizin imkanlarıyla gençlerimizin yeni yerler görerek, bilgilerini ve vizyonlarını geliştirmelerine katkı sağlamak. Seyahate çıkacak gençlerimize iyi yolculuklar diler emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
(AHM-SO-Y)

04.02.2013 15:19:46 TSI

Editör: Wan Haber