Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla'nın il oluşunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında yapılacak çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.
Kamu kurum ve kuruluşları tarafından sürdürülen taslak projeler ile ilgili bilgi veren Vali Şahin, bu kapsamda Türkiye'de ilk defa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kapsamında Muğla'da hizmet veren Çocuk Yuvası'nın kapatılarak yuvada kalan çocukların ev ortamında yaşamlarını sürdürmeleri için evlere taşınacaklarını açıkladı.
Vali Şahin yaptığı açıklamada, "Muğla'nın 100. Yılı etkinlikleri kapsamında birçok önemli projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bunlar arasında Çocuk yuvası7nda kalan çocuklarımızı evlere taşımak istiyoruz. Bunun için Muğla'da 10 adet kiralık ev arıyoruz. Bu evlerin kirası Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Sevgi Ev'lerinin iç mekân döşemesi İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı Muğla El Sanatları (MELSA) tarafından karşılanacak. Türkiye'de ilk defa uygulanacak projede başarılı olunması durumunda diğer illere örnek teşkil edecek. Kapatılan Çocuk Yuvası'nın yerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Hizmet Binası ve Kadın Sığınma Evi yapılacak. Bu projemizi 2013 yılı içinde yani Muğla'nın İl Oluşunun 100. Yılında gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.
YENİ TURİZİM DESTİNOSYONLARI
Vali Şahin Muğla'nın 100. Yılı nedeniyle Muğla'da deniz, kum ve güneşin haricinde yeni destinasyonlara ihtiyaç bulunduğunu belirten Vali Şahin, "Turizm sezonu 4-5 ayla sınırlı kalmamalı. Bunun için özellikle merkez ve Yatağan ilçelerinde yeni destinasyonlara ihtiyaç var. Bunun için Muğla merkezde Arasta restorasyonunun ikinci etabı tamamlanmak üzere. Bunun yanında Belen Kahvesi'nden başlayıp, Lagina antik kentinde sona eren kültür yolu projemizde büyük yol katettik. Bu yolda bisiklet ve yürüyüş yolu olarak kullanılacak. Amacımız turizm sezonunu uzatmak ve kültür turizmine canlandırmak" dedi.
TARIM İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ
Muğla'nın 100. Yılında en önemli hedeflerinden birisinin de Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması olduğunu belirten Vali Şahin, "Muğla önemli bir tarım kenti. Turizm ve tarım ayrılmaz bir ikili. Tarım alanında Muğla'nın ülke ekonomisine katkısı çok büyük. Fakat nedense üretilen ürünlerin işlemesi ve paketlemesinin yapıldığı fabrikamız yok. Bu konuda Muğlalı yatırımcılara büyük görev düşüyor. Muğla'ya 100. Yılda mutlaka bir Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi açılmadı" dedi.
TİGEM ARAZİSİ DÜNYA MARKASI OLABİLİR
Dalaman Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) arazisinin 1/10'luk bölümünün turizme açılması yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Şahin, "TİGEM arazisi önemli bir turizm alanı olacak. Bu konuda Muğla'ya gelen her bakanımızı TİGEM arazisinin turizme açılması ile ilgili potansiyeli aktardık. TİGEM arazisinin 1/10'luk bölümünde düşünülen yatırım ile burası bir dünya markası olabilir" dedi.
(BT-MB-İK)

16.01.2013 14:43:25 TSI

Editör: Wan Haber