Haber: Adil HARMANCI

YÜTSO Yönetim Kurulu tarafından Yüksekova'da yaşanan olaylar nedeniyle esnafın sıkıntısını dile getirmek amacıyla Van Ticaret ve Sanayi (Van TSO) binasında basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı YÜTSO Meclis Başkanı Nedim Selçuk yaptı.

Bölgenin bazı yerleşim birimlerinde ve Yüksekova'da halen devam eden olaylardan dolayı açıklama gereği duyduklarını belirten Selçuk şunları söyledi:

"İlçemiz Yüksekova'da 13 Mart 2016 tarihinde, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun II/C
Maddesine istinaden verilen sokağa çıkma yasağı 47 gündür devam etmektedir. Yüksekova Vergi Dairesi'ne bağlı ilçemizde faaliyete bulunan 5.100 vergi mükellefi bu yasaklardan dolayı büyük bir mağduriyet yaşıyor. Ticaret ve Sanayi Odamıza kayıtlı 2400 üye, Esnaf ve Sanatkarlar Odamıza kayıtlı 1300, Şoförler ve Otomobilciler Odasına kayıtlı 800 Şoför Esnafımız mağdur durumdadır."

TEPKİSİZLİĞE TEPKİ
İlçede yaşanan olaylar karşısında sivil toplum örgütlerinin tutumunu eleştiren Selçuk, şöyle devam etti: "Ne yazık ki bölgede birbirine gönül bağlı ile bağlı olduğumuz Hakkari'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve Van'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, ilçemizin tüccar ve esnafının sorunlarını dile getirecek herhangi bir toplantı ve basın açıklaması yapmamaları bizleri son derece üzmüştür. İlçemizde bulunan tüccar, sanayici ve esnafımızın bankalar ile ilgili büyük sorunları bulunmaktadır. Neredeyse tüm tüccar, sanayici ve esnafımızın çek ve senetleri yazılıp protestoya gittiği gibi, hiç biri de bankalara olan kredi vb. gibi taksitlerini ödeyemedikleri için birçoğunun banka sicili bozulduğu gibi birçoğu da takibe veya icraya gitmiştir."

VAN'DAKİ İLGİYE TEŞEKKÜR
Bu süre içinde Van TSO başta olmak üzere belli kesimlerin desteğini gördüklerini ve bunun için teşekkür borçlu olduklarını ifade eden Selçuk, şunları kaydetti: "Bu süreç içerisinde gerek oda üyelerimize ve gerekse esnaf ve şoför oda üyelerimize bazı banka şubeleri ile bazı Hakkâri ve Van esnafları tarafından gösterilen maddi ve manevi ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz. Bu bağlamda yukarıda belirtildiği üzere yaklaşık 9 aydır hiç bir iş yapamayan tüccar ve esnafımıza başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanlığımız, ilgili Bakanlıklar ile sorun yaşadığımız Banka Genel Müdürlüklerinin ve bağlı bulunduğumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteklerini ve hizmetlerini esirgememelerini talep ediyoruz." (Prestij Gazetesi)

Editör: Wan Haber